Un estudi avalua diferents elements que cal tenir en compte en el procés de desinfecció de fruites i hortalisses en el marc de la restauració col·lectiva.

26/07/2019

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) publica un document sobre mesures que cal tenir en compte per al rentat de fruita i hortalisses que es consumeixen crues i l’ús de l’hipoclorit de sodi. 

S’avaluen diferents elements que cal tenir present en el procés de desinfecció de fruites i hortalisses en el marc de la restauració col·lectiva. Alhora és té en compte l’actual context normatiu, els riscos i beneficis d’aquesta practica i s’estableixen pautes per assegurar la salubritat del què s’ofereix als consumidors, concretament sobre el temps d’immersió de les hortalisses en una solució d’hipoclorit de sodi i la relació benefici-risc d’aquesta pràctica.

Pel que fa al control dels perills que comporta el consum de fruites i hortalisses crues, l'ACSA arriba a conclusions com, per exemple, que no es pot argumentar que sigui obligatori aplicar aigua amb desinfectant a les fruites i hortalisses que s’han de consumir crues sobre la base del principi de precaució, tot i que la cloració és una mesura de gestió efectiva per disminuir riscos i l’operador alimentari la pot implementar sobre la base de l’avaluació del risc. A les darreres pàgines de l'estudi també es detallen moltes altres conclusions i tot un seguit de recomanacions per a la restauració col·lectiva com la que realitzen les instal·lacions juvenils.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes