La petita i mitjana empresa veu risc de no gaudir de la igualtat d'oportunitats en la contractació pública

03/10/2019

ACCAC, conjuntament amb PIMEC, ACELLEC, AECPYMES, UPIMIR, ASCEN, ACCAC, ACES i ACAD, han signat una declaració en la que posen de manifest que el projecte de llei de contractes d’atenció a les persones, que s’està tramitant actualment al Parlament de Catalunya, no promou ni facilita l’externalització de serveis públics. Només estableix les condicions de la contractació pública dels serveis que atenen les persones amb paràmetres de qualitat, un cop ja s’ha decidit la seva externalització.
 
A més a més, també ressalten que una part de les disposicions incloses a la llei discriminen els licitadors per la seva forma jurídica, tot penalitzant les empreses mercantils, que podrien quedar directament excloses si es generalitzen les mesures previstes. Això afectaria a la petita i mitjana empresa, que basa la seva competitivitat en la feina de proximitat i en la qualitat del servei. Aquestes disposicions fan referència a l’estructura societària dels licitadors i a aspectes organitzatius, que no contemplen els paràmetres de la qualitat del servei a prestar.
 
La llei també contempla la possibilitat d’establir com a criteris de selecció formar part de les 'empreses socials', una figura jurídica que actualment no està regulada, amb l’evident inseguretat jurídica que aquesta mesura produirà. També preveu la possibilitat de subscriure contractes reservats per a aquest tipus d’empreses, amb la qual cosa el risc d’exclusió per a la petita i mitjana empresa és fins i tot molt més elevat.
 
En la declaració realitzada per les organitzacions patronals s’especifiquen els articles de la llei als quals s’oposen.
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cap per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes