29/09/2025
Avui, en el Dia Internacional contra el Malbaratament Alimentari, des de l’ACCAC reafirmem el nostre compromís amb la sostenibilitat i amb la construcció d’hàbits responsables en l’àmbit del lleure educatiu.
En els darrers mesos hem realitzat un estudi pilot amb diverses cases de colònies de l’associació. Aquest treball ha estat clau per dissenyar el Pla Col·lectiu de Prevenció del Malbaratament Alimentari i per crear les eines que permetran la recollida de dades de manera sistemàtica (pesatge dels aliments, registres i indicadors de seguiment, etc.).
Pròximament organitzarem una acció formativa, en la qual donarem a conèixer la metodologia i els recursos del Pla per reduir el malbaratament, mesurar-ne l’impacte i avançar cap a una gestió més eficient i conscient dels àpats. En aquesta sessió també es farà la presentació del Pla, al qual les cases de colònies es podran adherir.
Les cases de colònies són espais privilegiats per a l’aprenentatge en valors i, en aquest sentit, esdevenen actors proactius en la sensibilització sobre la sostenibilitat. La reducció del malbaratament alimentari s’hi incorpora no només com una pràctica de gestió, sinó també com una acció que podria esdevenir una experiència educativa que infants i joves poden viure i aprendre en primera persona.
Des de l’ACCAC continuarem treballant per consolidar aquest compromís i fer de la lluita contra el malbaratament alimentari una acció compartida, pedagògica i transformadora.