El sector de les cases de colònies i albergs reclama que en aquest nou pla de xoc no se'ls pot tornar a deixar al marge.

21/10/2020

El Govern de la Generalitat ha acordat incrementar els pressupostos de la Generalitat per al 2020 en 420 milions d’euros, després que el ministeri d’Hisenda hagi garantit el finançament d’un dèficit equivalent del 0,2% del PIB pel 2020.

Per tal d’incorporar els nous ingressos als comptes públics, el Govern de la Generalitat ha aprovat avui una generació de crèdits pressupostaris per valor de 420 milions que s’ubicaran en una partida genèrica que engloba despeses de tots els departaments. Des d’allà s’aniran transferint recursos en funció de les necessitats que els departaments hagin de cobrir al llarg dels propers mesos.

D’aquests 420 milions, es destinarà un total de 72 milions a cobrir despeses de caràcter transversal que els comptes del 2020 ja preveien en cas que es generessin nous recursos a càrrec de disposar de capacitat d’endeutament. La distribució prevista als pressupostos és la següent: 

  • 26 milions a polítiques en matèria d'habitatge
  • 20 milions a polítiques en matèria de protecció social
  • 13 milions a polítiques en matèria d'indústria i promoció econòmica
  • 13 milions a polítiques en matèria de cultura

La resta del crèdit generat es distribuirà entre els diferents departaments de la Generalitat en funció de les noves necessitats derivades de la pandèmia.

En el torn de les preguntes del periodistes durant la roda de premsa, la consellera Budó ha explicat que el Govern està treballant en un pla de xoc de reactivació econòmica i social que es presentarà en els propers dies. Segons Budó, aquest pla ha de contemplar “tots els sectors afectats sense excloure a ningú” amb la voluntat de “poder acompanyar perquè som conscients de les dificultats que generen les mesures que prenem i que són necessàries”. 

El sector de les cases de colònies i albergs reclama que en aquest nou pla de xoc no se'ls pot tornar a oblidar 

Les instal·lacions juvenils estan fent front a una crisi sense precedents des del passat 13 de març, tot just a l’inici del període de més activitat de l’any com és la temporada de colònies escolars. Aquesta pandèmia els va venir a trobar en un moment crític on ja estaven fets tots els preparatius i inversions en infraestructura i en recursos humans, es disposaven a iniciar la seva principal temporada. Moltes instal·lacions ja van començar a veure's abocades a una situació crítica doncs van perdre pràcticament les tres quartes parts de les seves possibilitats d’activitat anual. Durant l’estiu, la represa de l'activitat tampoc ha estat significativa, amb moltes cancel·lacions, baixada de l'ocupació i restriccions de capacitat de les instal·lacions. Amb l'inici de curs, i malgrat s'han establert diferents protocols per garantir les activitat d'educació en el lleure, així com les mesures per a la realització de sortides i colònies escolars, les cancel·lacions i la manca de demanda està sent la tònica predominant amb l'anul·lació de les habituals colònies de tardor per part dels centres educatius i les sortides d'entitats de lleure els caps de setmana. Tot i no haver cap resolució de tancament d'aquestes instal·lacions, l'activitat en aquest període actual és pràcticament nul, acumulant una reducció del volum d'ingressos en el sector de més del 80% des de l'inici de la pandèmia, fent perillar la continuïtat de moltes cases de colònies i albergs.

Així, davant aquesta idiosincràsia d’un sector que en depenen un gran nombre de treballadors i, majoritàriament, gestionades per petites pimes i negocis familiars, esperen que aquesta nova dotació de recursos a partir de l'ampliació pressupostaria, comporti, aquest cop si, ajuts directes al sector que fins al moment han quedat al marge de convocatòries com les d'altres serveis educatius i línies de suport al turisme o la cultura.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes