El dilluns 23 entra en vigor el primer tram del Pla que també inclou la represa de les activitats de lleure i extraescolar amb algunes limitacions.

23/11/2020

El Govern ha presentat el Pla d'Obertura Progressiva de les activitats econòmiques i socials que han estat afectades per les mesures per fer front a la segona onada de la Covid-19. Aquest pla de flexibilització comença el dilluns 23 de novembre, i es farà per trams successius de 15 dies, en funció dels indicadors sanitaris, cadascun dels quals permetrà més reobertura i ampliacions d'aforaments. 

Pere Aragonès, vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, en la compareixença informativa ha explicat que es tracta d'un pla amb un horitzó de, "com a mínim", dos mesos, que "busca fer compatible la responsabilitat sanitària amb la reactivació social i econòmica tan necessària per a moltes empreses i treballadors". 

Per la seva part, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha destacat que s'ha fet després d'un "treball conjunt del Govern amb els sectors afectats". Ha insistit que "estem en un primer pas, no en una desescalada, ja que encara som en una segona onada de la Covid i les dades encara no són prou bones". Per aquest motiu ha apel·lat a "la màxima col·laboració i prudència de tots i totes per seguir avançant en aquest camí". I ha demanat la "corresponsabilitat i el compromís de tothom", perquè "seguir  passant de tram a tram depèn de tots". 

També ha assenyat que el confinament nocturn, de les 22.00 a 06.00 hores es mantindrà durant tots els trams. Pel que fa al confinament perimetral de Catalunya, estarà vigent durant els dos trams i es podrà aixecar al tercer tram "si les dades sanitàries segueixen evolucionant positivament". Respecte al confinament municipal de cap de setmana, es mantindrà durant el primer tram; durant el segon tram passarà a ser d'àmbit comarcal i a partir del tercer tram no hi haurà restriccions de mobilitat el cap de setmana. 

En relació amb les activitats de lleure, la Direcció General de Joventut ha elaborat un apèndix als Criteris a aplicar per prevenir la pandèmia per Covid-19 en l'àmbit de les activitats d'educació en el lleure per concretar l'aplicació del Pla d'obertura anunciat i la Resolució SLT/2983/2020 que detalla les mesures de restricció a partir del 23 de novembre en el desenvolupament de les activitats d'educació en el lleure. 

Sortides, excursions i colònies d'activitats de lleure.

Es preveu que durant el període de vacances escolars de Nadal ja estarem al tram 3 del Pla d'obertura per tant no hi haurà restriccions de mobilitat el cap de setmana i aquestes activitats es podran realitzar. La ràtio podrà ser la que preveu el protocol (1/10). Tot i això la ràtio que prevaldrà serà sempre la que estableixin les resolucions del Departament de Salut, que actualment són 1/6. 

Tal com s'indica al document de Criteris, a l'apartat d'excursions i similars, és possible fer colònies aplicant el Protocol específic de colònies de l'estiu. Caldrà però tenir present les limitacions de ràtio i de mobilitat establertes en cada tram del Pla. 

En principi en el període de vacances escolars també es podran fer casals de vacances (també anomenats casals de Nadal), que preveu i regula el Decret 267/2016 d'activitats de lleure. 

En aquest cas també caldrà seguir Protocol específic per a casals d'estiu que es va establir en el seu moment i les limitacions de ràtio establertes. 

Aquests criteris són aplicables també per a les colònies i altres activitats d’educació en el lleure realitzades a iniciativa de les mateixes instal·lacions juvenils.

A les estades en cases de colònies i albergs, com a criteri general, és vigent el pla sectorial de les instal·lacions juvenils recollit en el document Protocol per al reinici i el desenvolupament de l'activitat de les instal·lacions juvenils durant les Fases 1, 2 i 3 del procés de desconfinament i en l'etapa de la represa i en el cas específic de colònies escolars, segueix sent d'aplicació la normativa del Departament d'Educació Específicament sobre el pla d'actuació escoles en relació amb les colònies i sortides escolars

Respecte a les restriccions específiques establertes en la Resolució SLT/2983/2020 precisar que: 

- Cal respectar les restriccions de la mobilitat nocturna. Amb relació a les activitats que es fan a dins de les mateixes instal·lacions juvenils per a estadants que ja no han de sortir-ne, les activitats (inclosos els àpats) es poden fer sense restriccions horàries, 

- Cal respectar les limitacions de mobilitat entre municipis que s'han establert, atenent, si és el cas, les excepcions previstes a la pròpia Resolució. 

- El nombre de membres dels grups en què s'ha d'organitzar els estadants han de respectar el què estableixin successivament les Resolucions de Salut. Per tant, ara com ara, el nombre de membres d'un grup és de 6 persones. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes