S’atorgaran 5.000€ per cada instal·lació juvenil que gestionin més 25€ per cada plaça d’allotjament.

01/12/2020

Totes les entitats, empreses i persones autònomes que gestionin una instal·lació juvenil destinada a activitats amb infants i joves poden sol·licitar des de les 9:00 hores de demà dimecres 2 de desembre els ajuts que la Direcció General de Joventut (DGJ) ha habilitat per fer front a les pèrdues econòmiques que els ha suposat l’aturada de l’activitat sobrevinguda per la pandèmia de la Covid-19.

La sol·licitud de l’ajut es podrà fer a través d’aquest enllaç web fins el proper 10 de desembre a les 15:00 hores, en un tràmit que no tindrà en compte l’ordre d’arribada de les peticions a l’hora d’atorgar els diners. Segons la Resolució TSF/3110/2020 publicada avui al DOGC, podran demanar l’ajut els titulars o gestors de les instal·lacions inscrites al Registre d’Instal·lacions Juvenils de la DGJ, que poden ser cases de colònies, albergs de joventut, granges escola, aules de natura o campaments juvenils.

Per cada instal·lació juvenil registrada, el titular rebrà 5.000 euros d’ajut econòmic. A aquesta quantia, cal sumar-hi 25 euros més per cadascuna de les places d’allotjament registrades de què disposa la instal·lació. D’aquesta manera, per exemple, un titular que gestioni de manera privada dues instal·lacions de 100 places cadascuna podrà percebre un total de 15.000 euros.

Tanmateix, la Resolució estableix un topall de 40.000 euros per titular, independentment del nombre d’instal·lacions que gestioni. Cal tenir en compte, en aquest sentit, que el sector està constituït majoritàriament per microempreses i persones treballadores autònomes que no tenen una font d'ingressos alternativa.

Així mateix, els gestors públics d’instal·lacions (administracions i ens públics) queden exclosos d’aquests ajuts. Si, en canvi, la titularitat de la instal·lació juvenil és pública però la gestió és a través d’un privat o entitat, llavors sí que aquest gestor pot demanar l’ajut.

El pressupost total que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (TASF) destinarà a través de Joventut a aquesta línia d’ajuts és de 3,5 milions d’euros. Amb aquest pressupost es podran atendre totes les sol·licituds per no deixar ningú sense ajut i es pretén que les entitats, empreses i autònoms del sector del lleure alleugereixin la descapitalització i la pèrdua de llocs de treball associats a les instal·lacions.

Es tracta d’una situació amb afectacions importants des de l’inici de la pandèmia al març i que s’ha agreujat amb les darreres restriccions amb les quals es poden fer activitats de lleure educatiu i colònies escolars, però amb l’impediment que suposa el confinament de cap de setmana.

Amb el mateix esperit, els ajuts de Joventut pretenen apuntalar un sector que considera estratègic per fer front a les conseqüències que la situació de pandèmia actual té per a infants i adolescents, sobretot per aquells menors d’edat més vulnerables. Així mateix, des de la DGJ sempre s’ha remarcat que el lleure educatiu és un espai segur i imprescindible pel desenvolupament d’infants i joves que inclouen aspectes rellevants com són el contacte amb la natura, la socialització o l’acompanyament emocional.

 

20 M€ més d’ajuts al lleure educatiu, amb una modalitat específica també per a cases de colònies i albergs

La Resolució que demà permetrà iniciar la sol·licitud d’aquests ajuts desenvolupa el Decret llei 47/2020 del Departament de TASF, de 24 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter econòmic en el sector de les instal·lacions juvenils.

Aquests ajuts seran compatibles amb els que gestiona el Departament d’Educació i que s’obriran també aquesta setmana, dijous 3 de desembre a partir de les 9:00 hores. Es tracta d’una convocatòria conjunta d’Educació i TASF prevista a la Resolució EDU 3094/2020 publicada també avui, i que preveu destinar una partida inicial de 20 milions d’euros pel sector de les activitats extraescolars i del lleure educatiu.

La normativa permetrà a les entitats privades que gestionin instal·lacions juvenils un ajut de 5.000€ (no per cada instal·lació, sinó per sol·licitant), amb una dotació pressupostària de 2,7 milions d’euros.

Educació gestionarà l’atorgament de 17,3 milions d’euros en dos àmbits més: les activitats de lleure educatiu en cap de setmana, dotada amb 500€ per esplai i agrupament, i les activitats de lleure educatiu entre setmana juntament amb les activitats extraescolars en centres educatius o altres activitats extraescolars, dotada amb 3.500€ per esplai i empresa de monitoratge.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes