L'acció de les organitzacions empresarials i la seva gestió per intentar pal·liar l’impacte de la pandèmia, ha pres més rellevància que mai en un any excepcional.

23/03/2021

L'Assemblea General Ordinària celebrada el 23 de març en format virtual donada la situació de pandèmia, ha estat el moment de debatre i de decidir les principals línies estratègiques i accions de l'entitat de cara el nou any, aixó com per valorar la gestio i situació viscuda aquest darrers mesos. Un any totalment excepcional, el qual precisament ha pres més rellevància que mai la línia de treball principal d’una associació gremial com és la de l'ACCAC, la seva missió com organització, que no és un altra que la de reprentar, fer d'interlocutor i, en definitiva, defensar els interessos dels seus associats i del sector que representa

L'Assemblea és el principal òrgan de presa de decisions dels socis de l'associació. Per aquest motiu, totes les cases de colònies i albergs associats han estat cridats a participar com cada anys en aquest acte central en què es recullen les inquietuds i iniciatives de les instal·lacions juvenils membres de l'entitat.

Enguany, com no podia ser d'un altre manera, s'ha centrat principalment en aspectes relacionats amb la gestió i la continuïtat de les actuacions necessàries per minimitzar l’impacte de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. Amb l'objectiu de seguir participant i incidint en l’aplicabilitat de les mesures de contenció de la covid i en l’establiment de plans i protocols que permetin fer-les compatibles amb el desenvolupament de la nostra activitat. També treballant per aconseguir l’adopció de mesures i suport econòmic suficient per pal·liar el seu impacte econòmic immediat, però alhora, ser part activa d’iniciatives i actuacions col·laboratives que esdevinguin motor per tal de facilitar i permetre la recuperació i resiliència de les instal·lacions juvenils del país tot millorant la seva competitivitat i adaptant-se a a l'entorn post-covid.

Tanmateix, es va destacar que cal continuar reivindicant la visibilitat i reconeixement del sector en tots els àmbits, posar de relleu la importància de la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils de la qual formen part totes les cases de colònies i albergs juvenils. Una xarxa que comporta un seguit de requisits i compromisos, tal i com es regulen per garantir la seva funció, però que cal reivindicar al mateix temps que ha de ser correspost d’igual manera per l’Administració per tal de preservar-la i potenciar-la, impulsant un suport efectiu a aquest recurs de país i que se’l reconeix com d'interès públic i d'utilitat social i educativa.

En aquest mateix sentit de ponderar la funció d'aquest recurs, serà imprescindible continuar reclamant l'impuls de mesures que permetin la sistematització i formalització estable de la realització de les colònies i sortides escolars en el marc del sistema educatiu reglat. Així com vetllar pel compromís i suport institucional per part de les autoritats competents per tal de fomentar i garantir la seva realització en els centres docents que contemplin aquestes activitats en el seu projecte educatiu. També l'associació s'emplaça a continuar treballant per l’establiment d’un marc legislatiu que reconegui la contribució que tradicionalment han jugat les colònies en el sistema educatiu, posant en valor les activitats fora l’aula com eina indispensable per l’aprenentatge actiu a partir de l’experiència i la millora d’habilitats dels alumnes i assoliment de competències. Un marc normatiu que millori les garanties jurídiques en el desenvolupament d’aquesta activitat i que garanteixi l’oportunitat d’accés per part de tot l’alumnat.

L'ACCAC és un projecte col·lectiu que és possible gràcies a la voluntat i la constància dels seus socis. Conscients de la importància del fet gremial, aquests professionals del món del lleure i de la gestió d'allotjaments treballen de forma conjunta per aconseguir el reconeixement i la divulgació de les colònies i dels valors educatius que transmeten.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes