Aquesta directriu vol orientar la forma d’exercir les inspeccions davant la situació excepcional provocada per la pandèmia.

05/03/2021

El passat 2 de març la Direcció General de Joventut va aprovar la Directriu 01/2021 relativa a l’exercici de la potestat inspectora de les instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves durant la Covid-19. Aquesta ha estat adreçada als Consells Comarcals per tal d'orientar la forma d’exercir les inspeccions a les instal·lacions juvenils per part dels seus serveis territorials de joventut durant la pandèmia per la Covid-19.

Els aspectes més destacables són: 

  • es preveu que no compti el període de suspensió temporal de l’activitat degudament formalitzat que pugui demanar el titular de la instal·lació. De la mateixa manera que s'ha recollit la demanda de l'ACCAC de no comptabilitzar el temps de suspensió forçat que va comportar el període d'estat d'alarma.
  • acceptar una declaració responsable per part del titular que justifiqui la impossibilitat de complir certs requisits documentals que no haguem pogut obtenir amb motiu de la Covid-19.
  • recomana ampliar d’ofici els terminis per a esmenar les mancances o deficiències que impliquin un incompliment de la legislació vigent fins al 4,5 mesos.
  • torna a recordar que no han de ser objecte d’inspecció les instal·lacions, serveis i equipaments que estan regulats per llur normativa específica i puguin ser sotmesos a inspeccions periòdiques pels organismes competents.

D'altre banda, no s'ha tancat la possibilitat de reactivar l'aprovació del futur reglament d'instal·lacions ara aturat amb motiu de la pandèmia i que pot permetre una major disposició sobre els terminis de les inspeccions, doncs ja preveu que aquestes es regiran a través de Plans d’Inspecció anuals que poden ser aprovats per la pròpia Direcció General sense majors tràmits.

Per part de l'ACCAC s'ha reiterat la negativa a l'aprovació del nou reglament en aquest moment, malgrat s'estigui estudiant la possibilitat d'ampliar els terminis previstos d'adaptació als possibles nous requeriments que es puguin veure afectades determinades instal·lacions preexistents. L'entitat entén que a la crítica situació econòmica que arrossega el sector i l'encara període d'incertesa de quina serà la reactivació per aquest any, es sumarà un indispensable període força llarg de recuperació i de necessitat de reducció de l'endeutament de les empreses gestores. Fets que no predisposen a poder abordar en molts anys una possible adaptació al nou reglament. De la mateixa manera, l'ACCAC ha traslladat a les autoritats competents que només seria viable abordar aquestes possibles noves obligacions, si s'acompanya amb un programa d'ajuts específics per a les instal·lacions afectades.
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes