El Procicat aprova un nou Pla d'actuació per a les instal·lacions juvenils en relació amb la Covid que permet recuperar el 100% d'ocupació

04/11/2021

El PROCICAT ha aprovat un nou Pla d’actuació per a les instal·lacions juvenils per avançar en la normalització de la seva activitat, en el marc de l'aixecament de la majoria de restriccions que encara quedaven vigents per part de la Generalitat, tornant a l’aforament del 100% en la majoria de sectors. Aquest Pla d’actuació pretén donar resposta a qüestions operatives sobre l'ús i la gestió de les mateixes instal·lacions, independentment dels plans vigents els quals es centren en les activitats que s'hi desenvolupen. 

Plans específics en l'àmbit de les activitats de lleure i escolars

En aquest nou Pla d'actuació es continua fent referència en els seus punts 4.4 i 4.5 a la necessitat de complir amb les mesures específiques dels plans d'actuació sectorials per aquestes estades:
 
- En estades de grups d’educació en el lleure s’hauran de complir les normes específiques previstes al Pla d’actuació per a les activitats educatives infantils i juvenils que tenen lloc fora de l’horari lectiu
 
- En estades què participin grups escolars s’hauran de complir les normes específiques previstes al Pla d’actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia. Recordar que en aquest Pla del curs escolar, es fa referència a la vegada al Pla d'Especificacions en relació amb les sortides i colònies escolars.

Cal tenir present que els anteriors plans específics són complementaris per establir una referència en tots aquells elements que no s'han previst en el nou Pla d'actuació. És a dir, que dels anteriors plans només seran vàlides aquelles mesures que no contradiguin a les que s'estableixen en aquest nou document, com són per exemple la possibilitat d'assolir una ocupació del 100% i que no serà necessària la separació específica entre lliteres que es venia mantenint amb motiu de la Covid. 

Ocupació del 100% i sense distàncies entre lliteres

El nou Pla d'actuació permet l’ús dels dormitoris compartits amb el 100% de l’aforament.

En el moment epidemiològic actual no és necessari aplicar mesures específiques de separació entre lliteres, però caldrà garantir una adequada ventilació dels dormitoris. Cal tenir en compte també que si grups de convivència comparteixen dormitori, seran considerats contactes estrets si es dóna un cas positiu.

També caldrà disposar d’un registre actualitzat de les persones ocupants de les habitacions per tal de garantir la traçabilitat si es produeix un cas positiu de COVID-19.

Amb grups d’infants o adolescents de l’àmbit escolar o del lleure educatiu, es continua recomanant que els dormitoris s’utilitzin només per part dels integrants d’un mateix grup de convivència estable o per part del grup constant.

En la resta d’espais de la instal·lació se seguiran les recomanacions establertes segons l’àmbit al qual pertanyin els usuaris, podent fer servir també el 100% de l’aforament.

Responsable de prevenció i higiene propi

Independentment de què l'organitzador de les activitats de lleure que es puguin realitzar a les instal·lacions compti amb la figura de Responsable de prevenció, a partir d'ara, a totes les instal·lacions juvenils hi ha d’haver una persona Responsable de Prevenció i Higiene pròpia, que ha d’haver fet la formació específica sobre aquesta matèria. Aquesta formació és obligatòria i es pot trobar tota la informació a: Formació de Responsable de prevenció i higiene a les activitats de lleure.

Aplicació de les mateixes mesures referides a les activitats d'hostaleria i restauració

A més de les mesures de prevenció de caràcter general, destacar que a les instal·lacions juvenils els serà d’aplicació tot allò que escaigui de les Resolucions del Departament de Salut referit a les activitats d’hostaleria i de restauració. Les mesures en aquestes activitats, un cop derogats tots els plans sectorials d'aquest sector, s'hauran de seguir a les diferents Resolucions de mesures de contenció que es vagin publicant. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes