Els participants de les activitats d’educació en el lleure, incloses les estades escolars, no hauran de mostrar el certificat COVID

26/11/2021

El Govern va aprovar el dimarts l’ús del certificat COVID per accedir als interiors de la restauració, gimnasos, centres esportius i residències de gent gran, i avui ha rebut l'aval judicial. De moment, l'ampliació d'aquesta mesura afectarà els interiors dels locals de restauració, independentment del seu aforament, però no a les terrasses, en el cas de bars i restaurants.

Amb relació a les instal·lacions juvenils, cal destacar que el darrer Pla d’actuació per a les instal·lacions juvenils recull en el seu apartat número 3 de criteris generals que serà d’aplicació, en tot allò que escaigui, les Resolucions del Departament de Salut en general i les referides a les activitats d’hostaleria i de restauració en particular.

És en aquest sentit, que la Direcció General de Joventut (DGJ) ha aclarit com afecta aquesta nova mesura a cases de colònies i albergs juvenils que prestin serveis de restauració als seus estadants. 

- Els participants i monitoratge de les activitats d’educació en el lleure, incloses les estades escolars, (també grups d’adults amb discapacitat) estaran EXEMPTS de mostrar el certificat COVID quan facin ús de menjadors o cafeteries dels equipaments en el context d’una activitat d’educació en el lleure.

- També estan exemptes les persones treballadors/es de la instal·lació.

- La resta usuaris a partir de 12 anys (associacions i grups culturals, grups de famílies, etc.) SI que hauran de mostrar el certificat COVID per a la utilització dels serveis de menjador i cafeteria.

En el cas de les persones que s’allotgin a l’equipament, inicialment, serà suficient que el mostressin a l’inici de l’estada, sempre que sigui un certificat covid de vacunació completa; si és de prova diagnòstica, el termini de validesa s'haurà d'adaptar al temps previ que es requereix per obtenir el certificat per aquesta altra modalitat.

Un cop avalada la decisió del Govern pel TSJC, el Comitè de Direcció del PROCICAT ha acordat els termes exactes de la mesura i ha publicat la Resolució SLT/3512/2021 per la qual s'estableixen les mesures per a la contenció de la Covid-19La mesura entra en vigor divendres 26 de novembre a les 0 hores, amb una vigència inicial de catorze dies, fins al 10 de desembre. 

Com funciona la validació del Certificat COVID

Per conèixer com funciona el Certificat Covid i s'ha de realitzar la seva validació per accedir als serveis de restauració a les instal·lacions juvenils, es pot consultar tota la informació al corresponent apartat del Canal Salut.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes