"I tu, què fas dissabte? L'aventura d'anar a l'esplai!", és el títol del conte que reivindica la tasca educativa dels esplais

28/12/2021

Esplais Catalans, l'associació d'esplais laics i progressistes, ha iniciat una campanya de Goteo.org per autofinançar el conte il·lustrat: I tu, què fas dissabte? L’aventura d’anar a l’esplai. El conte vol reivindicar la tasca educativa que fan els esplais arreu del territori, així com convertir-se en un llibre d'aventures dedicat a la infància i de pas celebrar el seu 40è aniversari. 

I tu, què fas dissabte? L'aventura d'anar a l'esplai

El conte s’inicia un dissabte d’esplai a la tarda, en què un grup d’infants s’endinsa en la meravellosa aventura de fer esplai. El conte il·lustrat és una història d’aventures que vol emocionar als infants mentre la llegeixen i amb la qual, a la vegada, puguin aprendre els valors transmesos a l’esplai. Volen que aquest conte il·lustrat evidenciï com els jocs i el mètode vivencial són un motor de canvi, amb la ferma convicció que l'esplai és un espai essencial i imprescindible per la transformació social.

Un dels objectius claus del conte és traslladar al lector directament a les emocions que es viuen els dissabtes d’esplai i animar-lo a conèixer que hi ha darrere d’aquestes activitats.

El conte il·lustrat, també està pensat com a homenatge a aquelles persones que s’han involucrat mitjançant el voluntariat en projectes com els de l’esplai. A més, evidencia el voluntariat, la transformació social i l’educació en valors com a elements necessaris per seguir desenvolupant projectes d’educació en el lleure i associacionisme educatiu

A més a més també es vol: 

  • Crear un llibre que representi el mètode educatiu que segueix a l'esplai i la importància d'educar en el lleure.
  • Que els infants tinguin un conte que els acompanyi emocionalment i que els ajudi a explicar que és l'esplai a les seves amistats.
  • Apropar la realitat dels esplais a la societat, per tal que es conegui la seva tasca educativa.
  • Crear un recurs dedicat a la infància.
  • Visibilitzar el voluntariat i la transformació social que es fa a través de l'esplai.
  • Fer conèixer els valors en què eduquen els esplais d'Esplac: voluntariat, laïcitat, associacionisme, justícia global, feminisme interseccional i decreixement, que es troben implícits al llarg del llibre.

Un projecte del 40è aniversari d'Esplais Catalans

Aquest projecte neix en el marc del 40è aniversari de l'entitat  amb la idea de crear un recurs dedicat als infants i que doni a conèixer la tasca educativa que fa l'associació. El conte ha estat realitzant des de la comissió de l'aniversari d’Esplais Catalans, conformada per persones voluntàries de l'entitat i comptarà amb els dibuixos de la il·lustradora Mireia Pujol Riera. 

Per tots aquests motius des d’Esplais Catalans es vol aconseguir una recaptació de 5.500 € mínims, que permetrien la creació, edició i impressió del conte i la distribució posterior a llibreries, biblioteques i centres educatius, entre d'altres. Si la campanya es realitza amb èxit, es preveu la seva presentació el proper 22 d'abril, data que servirà com a tret de sortida per a la seva distribució. 

Es poden fer aportacions individuals i com entitat i aquestes van des dels 5,00 € fins als 100,00 €. 

Font: Esplais Catalans

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes