A la jornada LC Paper va lliurar a l'ACCAC un certificat amb les fites de reducció d'impactes mediambientals assolits gràcies a la compra dels seus productes ecològics

27/01/2023

L’ACCAC i Serhs Distribució han celebrat el passat 23 de gener la seva jornada anual que venen organitzant conjuntament, arribant a la desena edició. Ha estat una nova oportunitat per continuar compartint coneixement, idees i solucions per tal d'avançar cap a un model de menjador a les instal·lacions més saludable i sostenible.

L’edició d’enguany ha tingut lloc al Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial - FoodLab a Riudellots de la Selva, especialment habilitada amb aparells específics i les instal·lacions necessàries per a la pràctica culinària, contribuint a l'èxit de la jornada.

La jornada va obrir amb la presentació del procés de la descarbonització en la cel·lulosa i els seus avantatges de l'empresa LC Paper, referents en sostenibilitat, innovació i petjada de carboni zero en la producció dels seus productes. Especialitzats en paper higiènic i eixugamans sense emissions i lliure de plàstic, és una proposta que des de Serhs s'ofereix a cases de colònies i albergs amb total garantia de sostenibilitat i baix impacte ambiental.

També va destacar la importància de comunicar als nostres clients i usuaris les accions que realitzem per minimitzar l'impacte sobre el nostre entorn, com és l'opció de compra que realitzes a la teva instal·lació. Com a mostra, durant l'acte, es va fer lliurament d'un certificat a l'ACCAC amb les fites de reducció d'impactes mediambientals assolits gràcies a la compra dels seus productes ecològics per part dels seus associats, on es detalla la seva col·laboració mediambiental l'any 2022 com associació. 

Seguidament, sota el títol Petits canvis per menjar més sa i sostenible a les cases de colònies i albergs, la dietista i nutricionista Laura Vila Cabiró especialitzada en l'àmbit de la salut i l'alimentació en l'etapa escolar, va presentar en la part principal de la jornada com amb petites modificacions podem millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació. 

Va posar de rellevància que les instal·lacions juvenils són també un bon entorn per educar i promoure l'alimentació saludable i sostenible, doncs comporta un temps important amb tots els àpats del dia, la seva ubicació en un entorn natural i per la seva vocació d'educar en valors ambientals. Tal i com s'explica a la guia Petits Canvis per menjar millor, va anar descrivint com amb tres canvis es pot menjar més sa, augmentar la nostre salut i disminuir el nostre impacte ambiental

En aquest sentit, també va destacar que promoure la salut requereix inevitablement vetllar per la sostenibilitat i que l'establir estratègies per al canvi cap a una alimentació més sostenible està en mans de tothom, donant prioritat a...

  • als aliments d'origen vegetal i reduir les carns vermelles i processades
  • als aliments frescos i minimament processats
  • als aliments de producció local, estacional i de venda de proximitat 
  • reduir els residus (envasos)
  • reduir el malbaratemanet alimentari 

Es va presentar finalment el programa Amed que promou l'alimentació mediterrània com a model d'alimentació saludable en l'àmbit de la restauració i va animar als assistents a sumar-se a ser promotors d'una alimentació saludable, equilibrada i diversificada que acredita aquesta certificació, amb la qual ja compten força instal·lacions juvenils. 

A la darrera part de la Jornada, en Ferran Climent xef executiu de GBFoods, va introduir els reptes actuals de la restauració, també de les instal·lacions juvenils, i de com combinar eficiència, sostenibilitat i alimentació saludable a les nostres cuines. A través d'una preparació en directe de diferents plats va exposar tècniques i solucions que posen a l'abast dels restauradors amb l'objectiu d'ajudar en el dia a dia a les cuines per ser cada cop més eficients i també més sostenibles en relació a l'estalvi de consum energètic. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes