Asseguris ofereix una assegurança de ciberseguretat per ajudar les empreses a protegir-se contra els alts costos i riscos associats als ciberatacs

07/04/2023

Actualment l’exposició de les dades en xarxes i en infraestructures informàtiques/tecnològiques ha fet que els ciberdelinqüents es fixin en les empreses com a font d’ingressos mitjançant l’extorsió, robatori de dades i paralització de l’activitat.

Un atac cibernètic pot paralitzar l’activitat i malmetre el correcte funcionament dels equips, processos i xarxes, comprometre dades personals i informació confidencial o fins i tot afectar la viabilitat econòmica o logística del propi negoci.

Els ciberatacs a empreses han passat de ser un risc esporàdic, a convertir-se en un risc constant al món digital en el qual ens trobem tal i com s'indica en l'Informe de Ciberseguretat a Catalunya

Com afecten els ciberriscos a les empreses?

Actualment, els riscos cibernètics són més perillosos que els riscos convencionals, ja que ocasionen danys més elevats en la salut financera i el benestar de les empreses.

Els tipus de ciberatacs més comuns als que les empreses s’enfronten a dia d’avui són:

  • Phishing: els atacants envien correus electrònics falsificats que semblen legítims per enganyar els empleats de l’empresa i fer que revelin informació confidencial o que facin clic a enllaços maliciosos.
  • Ransomware: els hackers xifren els fitxers de l’empresa i exigeixen un rescat econòmic per desbloquejar-los.
  • Malware: Consisteix en l’enviament de fitxers infectats o enllaços maliciosos que contenen malware per infectar els sistemes de l’empresa i robar tota mena d’informació.
  • Atacs de força bruta: els atacants intenten endevinar contrasenyes i credencials a través de programari especialitzat per tal d’obtenir accés no autoritzat als sistemes de l’empresa.
  • Atacs de denegació de servei (DDoS): Aquests consisteixen en inundar els servidors de l’empresa amb trànsit maliciós per interrompre els serveis i deixar l’empresa fora de línia.
  • Enginyeria social: els ciberdelinqüents utilitzen tècniques de manipulació psicològica per enganyar els empleats de l’empresa i obtenir accessos no autoritzats als sistemes.

 Algunes de les principals conseqüències d’un ciberatac són:

  • Pèrdua de dades i responsabilitat de dades de tercers.
  • Ciberextorsió: els ciberdelinqüents demanen un rescat econòmic per tal de desbloquejar els accessos i reprendre l’activitat
  • Paralització d’activitat: si una empresa és víctima d’un atac cibernètic, pot aturar el negoci de tal manera que suposi un cost econòmic afegit.
  • Pèrdua de reputació i de valor de marca: es dona als clients una mala imatge que pot afectar la visió que tenen de l’empresa o servei als seus clients

Com es pot protegir una empresa dels ciberriscos?

Per protegir-se contra aquests atacs, les empreses es veuen obligades a posar en pràctica sòlides mesures de seguretat, com ara l’ús de contrasenyes segures, la implementació de programari de seguretat i l’educació dels seus empleats sobre la prevenció d’atacs de phishing i altres tècniques d’enginyeria social. També és important que aquestes optin per fer còpies de seguretat regulars de les seves dades i tinguin un pla de resposta a incidents establert en cas que pateixin un atac.

Malgrat tot, a vegades no n’hi ha prou amb aquestes mesures, i les empreses més dèbils pateixen importants pèrdues, tant econòmiques, com d’informació. Les despeses que suposa la recuperació de les dades o sistemes, la substitució o reparació dels equips, són molt elevades. En moltes ocasions, les companyies han d’abonar les indemnitzacions per responsabilitat davant tercers, elevant els costos encara més per aquest motiu s'aconsella teniu una assegurança de ciberseguretat. 

Què és i què cobreix una assegurança de ciberseguretat?

Una assegurança de ciberseguretat és una pòlissa dissenyada per protegir les empreses dels riscos i costos associats amb els ciberatacs i les infraccions de seguretat que puguin patir.

Els avantatges de disposar d’una assegurança de ciberseguretat són molts, entre els que podem destacar: 

  • Protecció financera: els costos de recuperació després d’un ciberatac poden ser significatius, incloent-hi despeses legals, costos de recuperació de dades i pèrdua d’ingressos. Una assegurança de ciber risc pot proporcionar protecció financera per cobrir aquests costos. Avaluació i mitigació de riscos: els proveïdors d’assegurances de ciberseguretat solen oferir avaluacions de riscos per ajudar les empreses a identificar possibles vulnerabilitats i amenaces, i prendre mesures per mitigar-los en cas de ser atacades.
  • Resposta i recuperació d’incidents: en cas d’un ciberatac, l’assegurança pot proporcionar assistència per a la resposta i la recuperació de l’incident, incloent-hi la identificació i mitigació dels danys junt amb la restauració dels sistemes.
  • Serveis de monitorització de seguretat: aquesta mena d’assegurances inclouen serveis de monitorització de seguretat per ajudar les empreses a detectar i respondre ràpidament a les possibles amenaces.
  • Compliment normatiu: algunes pòlisses d’assegurança de ciberseguretat poden incloure requisits de compliment normatiu, cosa que pot ajudar les empreses a complir les lleis i regulacions relacionades amb la privadesa de les dades i la seguretat de la informació.

En resum, una assegurança de ciberseguretat pot ajudar les empreses a protegir-se contra els alts costos i riscos associats amb els ciberatacs i les infraccions de seguretat, proporcionant protecció financera, avaluació de riscos, resposta i recuperació d’incidents, serveis de monitorització de seguretat i ajuda per al compliment normatiu.

Asseguris, corredoria d'assegurances amb la que l'ACCAC té un acord de col·laboració ofereix a tots els associats de l'ACCAC la possiblitat de tenir una asseguranca de ciberisc de la mà de Bazley  Amb aquesta assegurança Asseguris cobreix l’assessorament, prevenció, servei tècnic expert i gestió de crisi per evitar la paralització de la teva activitat empresarial:

  • Responsabilitat per vulneració de privacitat
  • Responsabilitat en matèria de seguretat a la xarxa
  • Responsabilitat per activitats en mitjans de comunicació digitals
  • Extorsió cibernètica
  • Pèrdua d’actius de dades
  • Pèrdua de beneficis
  • Despeses de resposta a incidents
  • Sancions administratives

Si esteu interessats en aquesta assegurança podeu contactar directament amb Asseguris o bé enviar un correu a [email protected]

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes