05/05/2023
Aquesta guia, impulsada i coordinada pel Servei d’Educació Ambiental del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i elaborada per la Fundació Catalana de l’Esplai, aborda les potencialitats i l’impacte educatiu que tenen els projectes de ciència ciutadana per descobrir i conèixer la natura que ens envolta i per motivar i comprometre infants i joves en la protecció de la biodiversitat.
La Guia té com a objectiu apropar la pràctica científica i ciutadana als centres educatius i, especialment, potenciar-ne els aprenentatges realment vivencials i transformadors. D'aquesta manera s'intenta comprometre a tota la ciutadania en la millora de l’estat de la natura. La Guia pretén ajudar els centres educatius a convertir els projectes de ciència ciutadana en veritables experiències d’aprenentatge significatiu i vinculades al currículum, tot treballant-ne l’estructuració o la seqüenciació, el foment de la participació activa d’infants i joves, o la revisió de metodologies educatives.
La guia es divideix en els següents apartats:
En conjunt, la Guia pretén donar a conèixer aquests i d’altres projectes de ciència ciutadana i ajudar als centres educatius a convertir-los en veritables experiències d’aprenentatge significatiu i vinculades al currículum. En treballen l’estructuració o seqüenciació, el foment de la participació activa d’infants i joves o la revisió de metodologies educatives.
De la mateixa manera que pot ser una guia d'ajuda per als centres educatius, pot ser una molt bona referència per aquelles pràctiques educatives que es programen a cases de colònies i albergs.
Podeu descarregar-vos la Guia al següent enllaç: "Ciència Ciutadana i Natura. Un repte per a l’Educació per a la Sostenibilitat”