Us expliquem, pas per pas, com fer la motxilla de les colònies, però aquesta vegada els consells van dirigits als nens, ja que són ells els que s'han de fer responsables de fer-la. Sembla senzill, però fer-se la motxilla té la seva tècnica i petits trucs.

15/09/2023

Fer la motxilla hauria de ser una feina dels nens i nenes, però sovint són els pares i les mares els que l’acaben fent o, com a mínim,  supervisant de quina manera s’aprofita l’espai per no deixar-se res imprescindible. Us expliquem, pas per pas, com fer la motxilla de les colònies, però aquesta vegada els consells van dirigits als nens, ja que són ells els que s’han de fer responsables de fer-la. 

1. El més important és que siguis tu, el nen o nena, qui et facis la motxilla. Així, sabràs el que portes i com ho portes organitzat dins la motxilla i,  quan estiguis a les colònies, sabràs si has perdut alguna cosa o com ho has de tornar a encabir tot dins la motxilla. Això no vol dir, però, que no puguis demanar ajuda a la mare o al pare. Feu la motxilla junts, així entre uns i altres recordareu tot el que hi heu de posar.

2. Un altre aspecte important a l’hora de fer la motxilla és mentalitzar-te que no pots fer com els cargols i endur-te la casa a l’esquena. No pot pesar excessivament perquè l’has de portar tu i no cal agafar una lumbàlgia. Has de ficar a la motxilla només el que necessitaràs. Per tant, pensa quants dies estaràs fora de casa i fes aquesta operació matemàtica: tants dies fora de casa = tantes mudes. Afegeix-hi dos o tres parells de mitjons més i alguna muda més de recanvi, per si et mulles o t’embrutes i t’has de canviar de roba diverses vegades en un dia.

3. Una bona manera de planificar el que has de dur, sense passar-te ni descuidar-te res, és fer una llista amb el que realment necessitaràs. Per exemple, dos xandalls, cinc pantalons curts, set o vuit samarretes de màniga curta, el pijama, la roba interior, el calçat, etc. També inclou els estris i productes d’higiene personal: el raspall de dents, el dentífric, la pinta, el sabó, la tovallola, etc. I recorda d’afegir a la teva llista el sac de dormir i la llanterna per als jocs de nit.

4. En aquesta llista no incloguis tot allò que a les colònies no faràs servir i que impediran que puguis gaudir de les activitats amb els altres infants o joves. Per exemple, no t’enduguis el reproductor de música, el mòbil o la consola. T’ho passaràs millor si no ho portes!

5. Un cop feta la llista, comença a treure dels armaris tot el que hi has apuntat, però no ho fiquis dins la motxilla, encara! Si tal i com surt de l’armari ho aneu encabint a la motxilla, us trobareu que ho heu ficat tot tan desordenadament que no us hi cabrà i de res haurà servit fer la llista. El millor és anar col·locant sobre el llit l’equipatge que t’has de dur i un cop fet això, que tornis a fer una repassada i vegis que realment portes tot el que necessites i que no se t’ha col·lat res de prescindible. Després, agrupa i fica en bosses l’equipatge segons de quin tipus sigui (el calçat, la roba interior, la roba de dormir, etc.) o bé per mudes (la roba que et posaràs el primer dia, el segon, a la nit,...). Has de pensar que la motxilla és una bossa de bosses i així ho tindràs tot més ben organitzat.

6. A continuació, introdueix les coses a la motxilla seguint un ordre i procurant repartir el pes entre costat i costat. Utilitza les butxaques més petites i laterals per posar-hi els objectes petits (els coberts, la lot, els mocadors de paper, un llapis, una llibreta, la gorra, etc). A l’espai central i més gran de la motxilla, col·loca a baix de tot el sac de dormir i el calçat, és el que pesa més (i així no se't desequilibrarà la motxilla) i el que utilitzaràs més tard. A sobre, posa-hi la roba de dormir i, després, la roba de posar-te a diari. El necesser pots posar-lo entre la roba, omplint forats o a dalt de tot. La cantimplora i altre material divers que duguis (com la càmera de fer fotos o el cançoner)  pots utilitzar-lo també per ocupar aquells forats que han quedat buits entremig de la roba.

 
Com organitzar la motxilla 

7. Busca un lloc que estigui a mà per posar-hi el cangur o la capelina, per si de cas durant el viatge plou. Si no tens una butxaca exterior prou gran, posa-ho a l’espai central de la motxilla, a dalt de tot.

8. No et descuidis de posar a la teva motxilla roba d’abric, tot i que sigui estiu, ni tot allò que els organitzadors de les colònies us hagin dit de dur (repel·lent d’insectes, protector solar, dinar del primer dia, etc).

9. Fet això, hauries de tenir preparada la teva motxilla. Per acabar, però, destacarem un últim i molt bon consell: marca la teva roba i objectes personals amb el teu nom i cognoms. Així, si n’extravies algun i algú de les colònies el troba, te’l podrà retornar.

Potser t'interessa: Especial colònies d'estiuEspecial colònies escolars

Font: Ara Criatures

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes