Resol una qüestió prejudicial plantejada per l’Audiència Nacional, en matèria d’obligatorietat per les empreses d’efectuar un registre de la jornada laboral de les persones treballadores.

14/05/2019

El Departament Jurídic de Pimec t’informa del contingut de la recent Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 14 de maig de 2019, la qual resol una qüestió prejudicial plantejada per l’Audiència Nacional, en matèria d’obligatorietat per les empreses d’efectuar un registre de la jornada laboral de les persones treballadores.

En el context de l’entrada en vigor de la obligació per les empreses espanyoles de dur a terme un registre de la jornada laboral de les seves persones treballadores el passat 12 de maig de 2019, la Gran Sala del Tribunal de la Unió Europea ha resolt l’esmentada qüestió prejudicial concloent que, per tal de garantir l’efecte útil dels drets recollits a les diferents Directives que regulen el temps de treball, els Estats membres “han d’imposar als empresaris la obligació d’implementar un sistema objectiu, fiable i accessible que permeti computar la jornada laboral diària realitzada per cada treballador”.

Així mateix, entén que aquest sistema és necessari per permetre que els representats de les persones treballadores que tinguin una funció específica en matèria de protecció de la seguretat i de la salut de les persones treballadores puguin exercir el seu dret a sol·licitar al empresari que prengui mesures adients i a presentar propostes en relació al sistema de registre.

Per últim, determina que correspon als Estats membres definir els criteris concrets d’aplicació d’aquest sistema, “tenint en compte [...] les particularitats pròpies de cada sector d’activitat de que es tracti, i inclús les especificitats de determinades empreses, com la seva mida”.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes