28/01/2020
El compliment de les normes generals d'higiene dels productes alimentaris i els procediments per verificar el seu compliment constitueixen una base sòlida per garantir la seguretat alimentària. El principi clau és que totes les persones que treballen en l’establiment han de garantir unes pràctiques higièniques, això és possible amb una bona formació del personal.
Els aliments cuinats han d’estar en tot moment separats dels aliments crus que poden contenir bacteris o altres microorganismes patògens per evitar les contaminacions encreuades, ja sigui per contacte directe o a través dels estris i/o les mans.
La contaminació encreuada és el procés mitjançant el qual els microbis o altres substàncies alienes, com els al·lèrgens, es transfereixen de forma no intencional d’un aliment o objecte a un altre aliment, amb efectes perjudicials.
Conservar els aliments tapats: Els aliments s’han de mantenir tapats per evitar que es contaminin.
Podeu completar aquesta informació, accedint a la resta d'informació de la campanya "Les 4 normes de la seguretat alimèntaria" (netejar, separar, coure i refredar) o a través d'aquest vídeo explicatiu.