Sota el títol de "La Covid-19 arriba en el pitjor moment possible", Televisió de Catalunya fa un reportatge visitant cases associades a l'ACCAC

18/04/2020

Ahir divendres 17 d'abril es va emetre al Telenotícies Nit de TV3 el reportatge de la periodista Rosa Talamàs sobre la situació que la crisi del Covid-19 està provocant a cases de colònies i albergs.

La notícia destaca que el tancament de les escoles el passat 13 de març ha suposat l'aturada en sec de l'activitat tot just quan la temporada acabava de començar. El cese total de l'activitat durant l'estat d'alarma s'ha produït en el pitjor moment per a les instal·lacions. Anuncia que la pèrdua total de la campanya escolar i la incertesa sobre l'obertura a l'estiu, pot comportar no treballar durant el període que concentra entre el 80-90% de l'activitat del sector.

També es va possar de rellevància la singularitat de la nostra activitat respecte a la contractació i la gestió de les bestretes, malgrat només es cita al reportatge la utilització d'aquestes bestretes per aquelles possibles millores que en temporada baixa es poden realitzar. Les bestretes que s’estableixen en el moment de la reserva de les activitats són un element estructural de l’activitat, necessari per equilibrar la forta estacionalitat de l’activitat. Aquests avançaments esdevenen garantia de la continuïtat de les empreses gestores en casos com l’actual, de cancel•lació de l’estada. Donada la temporalitat i l’escassa possibilitat de tornar a ocupar el període desocupat, la consolidació de les bestretes permet minimitzar l’afectació de l’anul•lació. 

La notícia recull les declaracions dels titulars de la casa de colònies Ridolaina i Camp de Vilarrasa (Cal Candi) associats l'ACCAC. També va ser entrevistat en Werner Estellé com a president de l'associació.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes