El sector de cases de colònies i albergs també dona visibilitat a l'impacte que està patint sumant-se a la campanya

20/01/2021

PIMEC ha presentat una campanya de mobilització empresarial multisectorial per continuar denunciant l'impacte econòmic de les restriccions i els tancaments. La campanya "Sense pimes i autònoms no hi ha futur", que compta amb el suport de 65 gremis i associacions, entre les quals ACCAC, i que consisteix en el fet que els empresaris pengin cartells als seus negocis xifrant l'impacte de les mesures anticovid. 

Aquesta iniciativa té com a objectiu donar visibilitat a la greu situació de pimes i autònoms dels sectors més afectats per les restriccions a l'activitat econòmica que s'estan imposant per fer front a la propagació de la Covid-19. La patronal de la petita i mitjana empresa ha alertat que els sectors més afectats per les restriccions a l'activitat econòmica estan deixant d'ingressar 183 milions d'euros diaris, i també ha avisat que aquestes empreses donen feina a un total de 773.200 treballadors i treballadores, posant de manifest que la crisi està tenint una afectació desigual dins el teixit empresarial i que les pimes són les que estan patint una major afectació. 

Així mateix, ha defensat de nou un equilibri entre la salut i l'economia i ha insistit en la necessitat de mesures coordinades amb una visió global i estratègica de país.  També ha afegit que aquestes mesures han de ser urgents i sostingudes en el temps, ja que les pèrdues superen els ajuts; i realistes per garantir la viabilitat econòmica. 

Durant la presentació el president de PIMEC ha exposat les següents propostes: 4.500 milions mensuals, en funció de les restriccions; ajuts directes a les empreses destinats a preservar l’ocupació amb un import únic per lloc de treball; ajuts recurrents mentre es mantinguin les restriccions; un compromís al manteniment de l’ocupació de sis mesos i en proporció en cas d’incompliment; mesures d’impuls de la competitivitat vinculada a projectes de viabilitat empresarial,  formació i qualificació professional de persones treballadores i la seva ocupabilitat. 

PIMEC ha tornat a demanar a les Administracions la creació de taules sectorials per analitzar i valorar les greus afectacions de cada sector i buscar conjuntament les millors opcions i els recursos necessaris per poder fer un repartiment equitatiu i just, garantir la viabilitat empresarial, evitant el tancament i la pèrdua de llocs de treball.

Campanya “Sense pimes i autònoms no hi ha futur”

La campanya dona continuïtat al manifest impulsat per la patronal “RescatxPimes RescatxAutònoms”, que ja compta amb més de 2 milions d’adhesions. 

En definitiva, per reforçar aquesta visibilitat i presència de l'afectació a les diferents activitats, es proposa que empresaris i empresàries pengin cartells als seus negocis xifrant l’impacte econòmic i social de les mesures anticovid. S'ha preparat cartells dels diferents sectors que es poden descarregar en la pàgina web adhesió a la campanya

Entre aquests cartells hi ha un d'específic sobre l'impacte econòmic de la Covid-19 a les instal·lacions juvenils que es pot descarregar directament en aquest enllaçhttps://www.pimec.org/sites/default/files/cartell-rescatxpimes_a4_cases_colonies_v2_0.pdf.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes