Durant l'assemblea, que recupera la presencialitat, s'han compartit qüestions importants per al sector

16/02/2022

Les instal·lacions juvenils associades a l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) han tingut una cita important a l'Assemblea General de l'entitat, que s’ha celebrat el 15 de febrer a Can Trona i a la casa de colònies El Rourell a la Vall d'en Bas (Garrotxa).

L'Assemblea és el principal òrgan de presa de decisions de l'entitat. Per aquest motiu, totes les cases de colònies i albergs de l'ACCAC han estat cridats a participar en l'acte, que ha recuperat la presencialitat després de la pandèmia, i que ha començat amb la presentació i aprovació de la memòria de gestió com dels comptes anuals del 2021. Un any que malgrat el que es va projectar amb l’esperança que l’evolució de la pandèmia anés remetent i poder anar recuperant una certa normalitat, la realitat és que no ha estat així i la incertesa ha tornat a ser l'element que ha acompanyat tot aquest temps. En conseqüència, la tasca de l'entitat ha continuat marcada per la gestió d'aquesta crisi de la Covid i tot el que se'n deriva.

Ja amb la mirada en el present més immediat, enguany també s'han exposat moltes de les qüestions que per a l’Associació són una prioritat a l'hora d’incidir i defensar els interessos dels seus associats, com ara l'aprovació del nou Decret d'Instal·lacions Juvenils i l'acompanyament a tots els associats en la seva aplicació, tot vetllant pel seu desplegament i afectació. L'entitat segueix treballant també per recuperar l'impuls a les colònies escolars, i arribar a un acord en el conveni de lleure que aporti solucions a les relacions laborals en el sector. Al mateix temps, com a col·lectiu s'és conscients de la responsabilitat socioambiental que es té davant la situació d'emergència climàtica i de la necessitat de repensar el desenvolupament de la seva activitat en clau sostenible. És per aquest motiu que continuarà avançant en propostes i accions que facilitin la implementació de processos cada cop més responsables i sostenibles a l’activitat de les instal·lacions juvenils. Amb la premissa, de tenir a favor el valor educatiu de la pròpia activitat de cases de colònies i albergs, les quals ja posen les persones i el medi ambient al centre de la seva acció.
 
D’altra banda, en l'assemblea s'ha posat de relleu el programa Digitalitza’t, amb accions que afavoreixen la millora de la gestió, canalitzant eines i recursos a través de la plataforma en línia de l'entitat. Convençuts que la digitalització ja no és un repte de futur, sinó una necessitat de present, i que cal actuar per garantir uns estàndards de qualitat, l’ACCAC pretén ser facilitadora de la competitivitat i la transformació digital de les instal·lacions amb actuacions que acompanyin els associats en aquest procés de millora.

Per poder treballar totes aquestes actuacions es va presentar la proposta d'un nou model de governança, amb la pretensió d'implementar una visió més participativa i compromesa a l'associació. Per fer possible aquesta nova governança, l'Associació es dotarà de l'acompanyament i suport de grups o equips de treball que han  anomenat comunitats de pràctica, i que tenen l'objectiu de compartir, aprofundir i generar coneixement en un àmbit de treball concret. A la mateixa assemblea ja es va convidar als assistents a la participació a través d'una dinàmica engrescadora. 

L'ACCAC és un projecte comú que es fa possible gràcies a la voluntat i la constància dels seus socis. Conscients de la importància del fet gremial, aquests professionals del món del lleure i de la gestió d'allotjaments treballen de forma conjunta per aconseguir el reconeixement dels seus espais i la divulgació de les colònies i dels valors educatius que transmeten. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes