La principal associació d'instal·lacions juvenils celebra els 30 anys d'història, que va estretament lligada a l'evolució de les estades a les cases de colònies i albergs al nostre país.

Era el 24 d’octubre del 1986 quan naixia oficialment l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC). Al centre cívic de Sants s’aprovaven els estatuts del que seria la principal associació gremial del sector de les instal·lacions juvenils.
 
Però no naixia del no-res, temps abans una vintena de gestors ja treballaven de manera intensa per posar les bases del que havia de ser l’ACCAC. Tenien interessos i problemes comuns i eren conscients que si s’organitzaven, guanyaven força. Llavors la Secretaria General de Joventut estava desenvolupant una normativa del sector i necessitaven establir una interlocució directa i estructurada de les instal·lacions juvenils.
 
Però la intenció sobrepassava el rol de representació davant les administracions: volien que l’Associació es convertís en el referent en les cases de colònies i albergs, que acompanyés els gestors, que donés a conèixer el col·lectiu i que sensibilitzés sobre la realitat del sector. Creien en la funció de les instal·lacions juvenils tant en l’educació formal com no formal i volien reivindicar-la, posar-la en valor a nivell social.
 
I la suma d’esforços ha estat multiplicadora a mesura que l’Associació ha anat creixent. Al llarg dels 30 anys d’història, l’ACCAC ha aconseguit defensar els interessos generals del sector per afrontar els nous reptes que han sorgit i ha potenciat les experiències vitals i de convivència que suposen les estades a les cases de colònies i albergs.
 
L’ACCAC ha aconseguit professionalitzar-se i actualitzar-se tot mantenint la implicació d’un gremi que s’ha fet gran i s’ha consolidat, arribant a més de 90 instal·lacions associades arreu de Catalunya. És un col·lectiu que ha treballat conjuntament des dels seus inicis per mantenir la qualitat i reinventar-se sense perdre l’objectiu original: que els infants i joves gaudeixin d’un actiu de país com són les instal·lacions juvenils. 
 
Potser t'interessa: Especial revista "Lleure": Aprendre a ser, aprendre a viure. 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes