La 6a Jornada Serhs ha servit per donar claus per aprofitar millor el menjar en la restauració col·lectiva.

13/12/2018

L’ACCAC i Serhs han organitzat, per sisè any consecutiu, la Jornada Serhs, que aquest any ha girat entorn la importància de l’aprofitament dels aliments i les estratègies per fer més eficients els menjadors de les instal·lacions juvenils. La jornada, gratuïta per als socis, s’ha celebrat el dia 12 de desembre a la casa de colònies El Xaloc i ha comptat amb experts en la matèria.
 
L’acte ha començat amb la sessió de Felipe Celis, cuiner, professor de cuina i coautor de la guia “Aprofitem el menjar!” i de la Plataforma "Aprofitem els Aliments". Celis ha fet èmfasi en la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari a l’hora de cuinar i de comprar el menjar i també ha explicat beneficis que comporta a nivell mediambiental, social i econòmic.
 
La segona sessió ha estat conduïda per Isabel Coderch, especialista en restauració sostenible, que ha donat claus per contextualitzar el problema del malbaratament i les implicacions que té a gran escala. Posteriorment, ha donat solucions per evitar llençar el menjar servit a les grans col·lectivitats.
 
Durant la Jornada, la central de compres Serhs també ha explicat quines solucions ofereixen a les instal·lacions juvenils en la línia de fer una cuina més sostenible així com les innovacions que implementen en l'àmbit de la responsabilitat social empresarial a nivell ecològic i social.
 
Finalment, l’acte ha acabat amb un dinar amb tots els assistents, en què s’ha posat en comú l’experiència de les cases de colònies i albergs a l’hora d’evitar malgastar el menjar.
 
L’ACCAC té clar que per aconseguir el repte de reduir el malbaratament d’aliments, la millora de la gestió dels residus i, per tant, l'eficiència en l'ús dels recursos, cal augmentar l’aprofitament segur del menjar per aconseguir efectes positius d'una economia circular en el medi ambient, el clima, la salut pública. Per això, la implicació de les instal·lacions juvenils, com a peça de la cadena alimentària, és clau.   
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes