En aquests moments que el silenci a les nostres instal·lacions juvenils és tant imponent, volem fer evident els valors que infants i joves adquireixen en espais de lleure educatiu i ara, més que mai, ens són tant necessaris.

30/03/2020

Des de les cases de colònies i albergs, la situació originada pel coronavirus és, potser, sensiblement diferent a d’altres sectors. I ho és perquè l'absència de nens i nenes a les nostres instal·lacions imposa un silenci esfereïdor.

Les instal·lacions juvenils, espais per compartir i conviure, som ara espais buits. Buits d’experiències, buits d’il·lusions i buits, sobretot, del caliu humà. Alhora però, som sempre testimonis de tota mena de vivències, records i sensacions que els infants guarden per sempre.

Probablement, bona part d’aquells infants que hem vist passar amb les seves escoles,  caus, esplais i amb tantes d’altres entitats, fent d’aquest temps de lleure un espai d'aprenentatge imprescindible, estan, de ben segur, donant ara el seu suport a tothom, ja sigui com a personal sanitari, serveis d’emergència o participant en qualsevol iniciativa solidària per pal·liar aquesta crisi. Altruisme i solidaritat en estat pur i en la seva màxima expressió.

És evident que no només les instal·lacions juvenils som dipositàries d’aquest esperit, però és ben cert que ens sentim part important d’aquests espais on es catalitzen uns valors que al nostre país són tant i tant presents i que ens nodreix d’un teixit associatiu que ara i avui, es materialitza en aquesta resposta social, que és tan necessària.

De ben segur que després d’aquesta sotragada ens caldrà seguir teixint, més que mai, aquest esperit social que ens caracteritza. Les instal·lacions juvenils volem continuar sent-hi, amb més força que mai, compromesos amb l’educació en el lleure i en valors, que seran la base del canvi social que aquesta crisi ens convida a iniciar. Fem-ho?

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes