Expliquem els requisits per sol·licitar moratòries de les cotitzacions o fer ajornaments en el pagament dels deutes a la Seguretat Social.

09/04/2020

La possibilitat d’ajornar el deute amb la Seguretat Social o demanar una moratòria, es podrà fer tant per empreses com autònoms sempre i quan sigui per afectació del Covid-19. No pot tenir un deute previ amb la Seguretat Social o un aplaçament en vigor pel període de liquidació anterior al mes de març.

Aquestes són les condicions que s’han aprovat:

Les empreses i autònoms podran demanar una MORATÒRIA de 6 mesos sense interessos de les quotes d’abril a juny del 2020 (de maig a juliol pels autònoms) o un AJORNAMENT de deute, amb un interès del 0,5% (7 vegades inferior a l’habitual), d’aquells mesos compresos entre l’1 d’abril i el 30 de juny. Caldrà tenir en compte el termini per demanar aquestes accions i que les quotes de les empreses es paguen al mes següent.

Tant si ets empresa com autònom, si vols demanar l’ajornament del deute caldrà fer-ho durant els deu primers dies de cada mes. El límit de l'import a ajornar sense aportar garanties és 30.000 euros. Per últim, les moratòries no s’aplicaran a les empreses que ja han obtingut exempcions en el pagament de l’aportació empresarial com a conseqüència de procediment de suspensió de contractes (ERTO) i reducció de jornada per força major o als autònoms que tenen dret a la prestació extraordinària.

Per a l'accés tant a les moratòries com als ajornaments cal seguir el procediment i requisits d'aquest document, fet per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes