El protocol recull les mesures pel desenvolupament de les estades que no acullen l'activitat de lleure per infants.

26/06/2020

A proposta de la Direcció General de Joventut i demanda de les diferents organitzacions representatives del sector de les instal·lacions juvenils, el PROCICAT ha aprovat el document Protocol per al reinici i el desenvolupament de l’activitat de les instal·lacions juvenils durant les fases 1, 2 i 3 del procés de desconfinament i en l’etapa de la represa.

En aquest document es descriuen les condicions tècniques i de seguretat sanitària enfront de la pandèmia Covid-19 que han de complir cases de colònies i albergs de Catalunya que reiniciïn l’activitat en l’etapa de la represa, contemplant també el pas de les fases de desconfinament prèvies. Aquestes prescripcions que conté el document no estan expressament previstes per a les activitats d’educació en el lleure amb menors de 18 anys pròpies de la campanya d’estiu, que estan subjectes a la regulació específica recollida en els Protocols i recomanacions per organitzar les activitats de lleure d'aquest estiu 

El protocol s'emarca i es regeix durant l’etapa de la represa en les mesures bàsiques de protecció i organitzatives que s’estableixen mitjançant la Resolució SLT/1429/2020 i les normes i plans sectorials posteriors que la complementin, la modifiquin o la substitueixin.

Destacar d'aquest protocol el terme “grup estable de convivència”, el qual es defineix com el Grup de persones que mantenen un vincle comú que permet la traçabilitat. Aquesta unitat de convivència pretèn adaptar-se a les diverses tipologies d'estadants habituals a les instal·lacions juvenils i les seves característiques d'espais d'utilització compartida.

Juntament a les condicions preventives i organitzatives que recull aquest protocol, les instal·lacions juvenils han implementat i reforçat més que mai, tot un seguit de mesures i preparat les seves instal·lacions i els seus equips per a garantir la seguretat i la higiene davant aquesta nova situació i minimitzar el risc de contagi de la Covid-19 dels seus usuaris. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes