La campanya de l'organisme se centra en suposats d'incompliments o pràctiques irregulars en els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

02/07/2020

La Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS), organisme autònom dependent del Ministeri de Treball i Economia Social, ha intensificat la detecció de frau en Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació amb una campanya inspectora que incideix en la protecció i ús responsable dels recursos públics.

La campanya, ja activada, a més d'actuacions informatives amb l'enviament a les empreses de comunicacions relatives a les obligacions vinculades als ERTO, contempla la intensificació de visites d'Inspecció amb la finalitat de detectar incompliments o pràctiques irregulars, com el reinici de l'activitat sense comunicació prèvia al Servei Públic Estatal d'Ocupació (SEPE), que implica la represa del treball amb persones treballadores cobrant la prestació per desocupació.

La Inspecció de Treball atendrà, en aquest sentit, a les denúncies presentades en la Inspecció Provincial corresponent, que relatin fets dels quals es dedueixi frau en prestacions per desocupació o un altre tipus de frau vinculat a ERTO Covid-19 (com la realització d'hores extraordinàries amb personal reincorporat, mantenint persones treballadores en ERTO).

La Inspecció de Treball i Seguretat Social recorda a més que compta amb una bústia 'online', accessible en el lloc web de la Inspecció de Treball i en la web del propi Ministeri que, per mitjans telemàtics, permet, salvaguardant la identitat de la persona denunciant, comunicar irregularitats relacionades amb els ERTO.

Paral·lelament, el Ministeri de Treball i Economia Social ha activat en les seves xarxes socials una campanya de divulgació que, amb l'etiqueta #ProtegerLoPúblico, incideix en l'ús responsable dels recursos públics, destinats als ERTE, una exigència que ha accentuat la seva importància durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19.

En aquest sentit, el director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, Héctor Illueca, assenyala que "l'esforç inversor que han suposat els ERTO per a protegir el teixit productiu i preservar l'ocupació, ha d'anar acompanyat d'un esforç col·lectiu per a prevenir situacions de frau, irregularitats i abusos". "Des de la Inspecció de Treball i Seguretat Social tractem d'impedir que el frau d'uns pocs comprometi l'esforç de tots", ha conclòs el director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Font: FIHRT

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes