Una de les actuacions subvencionables són les inversions en autoconsum fotovoltaic.

19/10/2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha obert la convocatòria dels ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, corresponents a l’any 2020, per un import de 7,6 milions d'euros.

L’objectiu d’aquests ajuts és el foment d’inversions que generin activitat econòmica mitjançant accions adreçades a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, a establir polítiques específiques per als joves del món rural, a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

En aquest sentit, moltes de les instal·lacions juvenils (cases de colònies i albergs) ubicades en zones rurals, poden ser susceptibles de rebre suport de projectes d'inversió, sempre que responguin amb els objectius de la convocatòria. En aquests casos, es pot consultar el Grup d’acció local Leader del seu territori, per rebre la informació necessària i sol·licitar els ajuts que corresponguin. També pots consultar aquí el llistat de municipis que poden optar a l'ajut.

Es poden acollir aquells projectes de caràcter privat tant de persones físiques com jurídiques (microempreses, pimes, cooperatives, associacions o fundacions participades per ens públics en menys d’un 25%):

  • Empreses que portin a terme un projecte no agroalimentari: industrial, comercial, turístic.
  • Empreses que vulguin portar a terme un projecte de transformació i comercialització de productes agroalimentaris d’una inversió inferior a 250.000€.

Les accions subvencionables de projectes de caràcter privat poden ser:

  • Creació, ampliació i/o millora d’empreses no agroalimentàries.
  • Creació, ampliació i/o millora d’empreses agroalimentàries amb un projecte d’inversió inferior als 250.000€

El percentatge màxim d’ajut és d’entre el 25% i el 40% de la inversió, amb un màxim de 100.000€ per projecte i de 200.000€ en tres anys.

Una de les actuacions subvencionables dins del Programa LEADER són les inversions en autoconsum fotovoltaic.

Mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, l'empresa pot generar part de l'energia elèctrica que consumeix, reduint així la factura elèctrica, les emissions de CO2 i millorar la competitivitat.

Les principals característiques dels ajuts, són les següents: 

  • Inversió mínima a realitzar: 12.000 euros
  • Import de subvenció: fins a un 40% de la inversió. (Fins a un màxim de 100.000 euros a fons perdut per empresa)

També pots saber més sobre l’Autoconsum Fotovoltaic en aquest article fent clic aquí.

Els ajuts es prioritzaran de la següent manera,

  • Es prioritzaran els projectes privats davant dels públics
  • Es prioritzaran els projectes desenvolupats per microempreses o petites empreses per davant de les empreses mitjanes
  • En els projectes públics es prioritzaran els projectes que tinguin abast supramunicipal

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 30 de novembre de 2020.

Consulta la convocatòria RESOLUCIÓ ARP/2517/2020, de 9 d'octubre

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes