Ajornada fins l’1 de juny de 2021 la pujada de les tarifes i l’aplicació del recàrrec per a la ciutat de Barcelona de l’Impost sobre les Estades en Establiments Turístics, conegut com a taxa turística.

05/11/2020

És la segona vegada que el govern català ajorna l’increment de les tarifes de l’impost turístic que havia d’entrar en vigor el passat mes de juliol d’aquest any. En un primer moment el Parlament de Catalunya va aprovar deixar sense efecte la pujada fins a l’1 de gener del 2021 (Ajornament de l'impost sobre les estades en establiments turístics) i ara el posposa sis mesos més.

Els pressupostos de la Generalitat contemplaven incrementar totes les tarifes de la taxa per a totes les categories d’establiments al conjunt de Catalunya i a més preveia un recàrrec específic per a la ciutat de Barcelona que aniria directament a les arques municipals

“La situació sanitària fa difícil preveure que els establiments turístics funcionin amb normalitat el mes de gener, per la qual cosa el Govern ha decidit aprovar un nou ajornament dels esmentats increments”, afirma la Generalitat. Retardant l’entrada en vigor de l’increment de les tarifes l’administració catalana calcula que suposarà una pèrdua addicional de 2,9 milions d’euros amb relació a la situació actual.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes