La Setmana de la Natura d’enguany tindrà lloc del 24 de maig al 5 de juny, entre el Dia Europeu dels Parcs i el Dia Mundial del Medi Ambient.

13/04/2021

La crisi sanitària, social i econòmica que estem vivint en aquests temps de pandèmia posa de manifest l’enorme relació que hi ha entre la salut de les persones i la del nostre entorn. I ens atorga a nosaltres un paper clau com a agents d’actuació i de canvi. La natura som tots i totes nosaltres i com en fem cura és responsabilitat nostra.

Per això, ara més que mai, cal fer visible la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per assegurar l’equilibri dels ecosistemes: la salut de l’aigua, de l’aire, de les aus, dels pol·linitzadors o la vida del sòl que ens proveeix d’aliments.

Com es pot participar?

●    Organitzant una activitat per conservar la natura i puja-la a través del formulari web.  

Ja que, tot i la millora de la situació sanitària, seguim vivint sota la pandèmia de la Covid-19, ens trobem amb diverses situacions que restringeixin la possibilitat de realitzar activitats amb normalitat. 

Es recomana que les activitats que s'organitzin siguin d’aforament limitat (d’unes 20-30 persones) i tinguin la possibilitat de fer una adaptació virtual si fos necessari.

Cerca la col·laboració amb les entitats ambientals de la vostra zona: segur que podeu organitzar conjuntament alguna activitat per posar en valor la seva experiència en tasques de conservació i defensa de la natura.

Alguns exemples: sortides d’educació ambiental, censos, plantades, dinars d’aprofitament, debats sobre les causes de la crisi ecològica, extracció de plantes invasores, conferències, xerrades, tallers, exposicions, gimcanes…

●    Difon la Setmana Natura prèviament al vostre entorn, per donar-la a conèixer a tothom qui pugui estar interessat a organitzar una activitat o participar en les activitats (contacta amb mitjans locals, parlant amb coneguts, amb les entitats properes, etc.)

●    El dia de l’activitat, promocioneu-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #setmananatura, publicant les fotos de les vostres activitats!

Des de l'organització us faran arribar el braçalet solidari #setmananatura perquè el pugueu repartir entre els participants de les vostres activitats!

Durant la Setmana, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura. També podeu seguir-los a Facebook, Twitter o Instagram al perfil @SetmanaNatura.

Per qualsevol dubte o suggeriment, podeu posar-vos en contacte amb els organitzadors a [email protected] i us informaran!

Font: Setmana de la Natura 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes