L’objectiu és contribuir al fet que les empreses catalanes captin més del 20% dels fons Next Generation que es destinin a empreses de l’Estat espanyol

15/11/2021

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat  la creació de l’Oficina Next Generation per part d’ACCIÓ -l’ agència per a la competitivitat de l’empresa- per impulsar l’accés de les empreses catalanes als fons de la Unió Europea (UE). L’anunci l’ha fet acompanyat de la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix. La Generalitat vol facilitar l’accés del teixit productiu català al paquet d’ajuts posat en marxa per la Comissió Europea, dotat amb 750.000 milions d’euros per al període 2021-2026 per donar resposta als reptes derivats de la pandèmia de la Covid-19.

La nova Oficina Next Generation (https://www.accio.gencat.cat/nextgen), que està ubicada a la seu d’ACCIÓ a Barcelona, neix amb l’objectiu de contribuir al fet que les empreses catalanes captin més del 20% dels fons Next Generation que es destinin a empreses de l’Estat espanyol. Així, actuarà com a punt de referència a Catalunya amb la informació més actualitzada i verificada per al sector empresarial i com a facilitador per impulsar l’accés del teixit productiu català als fons.

En aquest sentit, la nova oficina avisarà les pimes i companyies catalanes per mitjà d’un sistema d’alertes personalitzades sobre les convocatòries que s’adeqüen als seus projectes i identificarà de manera proactiva les iniciatives d’empreses catalanes que s’hi puguin presentar. A més, experts d’ACCIÓ acompanyaran de manera individualitzada les empreses en el seu procés de presentació a les convocatòries per aconseguir que tinguin el major èxit possible i es buscaran socis per crear consorcis empresarials per a les convocatòries que requereixin la presentació agrupada dels projectes. D’aquesta manera, la nova oficina serà la porta d'entrada a la identificació de projectes empresarials amb potencial per rebre aquests fons.

Paral·lelament, per dur a terme l’assessorament en àmbits de competència estatal i reforçar l’acompanyament de les empreses, s’obrirà una delegació a Madrid que treballarà per acompanyar de manera constant a les empreses catalanes en el procés de sol·licitud de les convocatòries dels Next Generation que es vagin publicant amb l’objectiu de treure el màxim rendiment dels recursos. La nova oficina es coordinarà amb la resta d’òrgans de la Generalitat implicats en els fons Next Generation i de manera molt concreta amb l’Oficina de Gestió Empresarial.

Interès de l’empresa catalana

En l’últim any, des que la Comissió Europea va anunciar la creació dels fons Next Generation, ACCIÓ ha rebut propostes de projectes de més de 700 empreses catalanes interessades a accedir a les convocatòries dels ajuts. A més, també s’han organitzat diverses sessions virtuals per clarificar la situació de les convocatòries i garantir la màxima informació disponible, unes jornades que han comptat amb l’assistència de més de 4.000 representants d’empreses.

Una oportunitat sense precedents

Aquest fons extraordinari articulat per la Unió Europea està dotat de 750.000 milions d'euros i neix d'un acord del Consell Europeu assolit el juliol de 2020 per reconstruir i transformar el conjunt d'economies europees. Els fons van destinats a projectes empresarials amb un alt potencial transformador, que suposin un canvi estructural i tinguin un impacte durador sobre la resiliència econòmica i social, la sostenibilitat, la competitivitat a llarg termini i l'ocupació.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes