La Jornada es realitzarà el proper 25 de gener a les instal·lacions d'Hort del Silenci, productors d’alimentació ecològica d'Artesa de Segre

12/01/2022

A la darrera jornada presencial celebrada a la Fageda que venen organitzant Serhs Distribució i l'ACCAC, es va donar a conèixer les claus per posar en pràctica una gestió més sostenible de les cuines a les cases de colònies i albergs, tot descobrint criteris de sostenibilitat en aspectes com l’eficiència energètica, la gestió de residus, política de compres, consum responsable de l’aigua, mobilitat o la comunicació que en fem de la nostra acció.

L'optimització de recursos i la cura pel medi ambient són hàbits que davant l'emergència climàtica cal implementar en qualsevol activitat quotidiana de la nostra vida. I un espai molt important per fer-ho és en allò que mengem. Cuinem diverses vegades al dia i, sovint, no seguim pràctiques prou sostenibles en qüestions com l'adquisició de productes, la preparació dels aliments, la separació dels residus, la neteja, etc., que ajudin a assolir aquests reptes.  Fer-ho, pot suposar una gran diferència a la llarga, tant a nivell de salut, reducció dels nivells de contaminació, com estalvi energètic i econòmic. I les instal·lacions juvenils també han de contribuir per assolir aquest repte, ja no només amb el servei de restauració que presten, si no també des de la vessant educativa i de conscienciació dels infants i joves cap a una alimentació més saludable i sostenible.

Per tal de continuar fent camí i facilitar una possible transició necessària cap a un model de menjador a les seves instal·lacions més sa, sostenible, ecològic, transparent, compromès i respectuós amb el medi ambient i les persones a les que donem servei, Serhs i ACCAC han programat la seva 9a Jornada on es pretén compartir recursos i idees per avançar en la confecció dels menús tot promovent productes de temporada, frescos, de proximitat i produïts de manera respectuosa amb l'entorn com els ecològics.

En aquesta 9a edició, es comptarà de nou amb la participació de la consultora Te lo sirvo Verde especialitzats en restauració sostenible. Serhs Distribució també presentarà solucions que contribuiran en assolir el repte de fer una restauració més sostenible, amb productes produïts sense impacte ambiental, aliments de proximitat, productes ecològics i altres de la línia healty.

La jornada, que torna al seu format presencial, tindrà lloc el pròxim 25 de gener a l'Hort del Silenci, a Artesa del Segre, i és gratuïta per als socis de l'ACCAC. Aprofitant l'acollida a les instal·lacions d'aquest nou partner de Serhs com a productors ecològics, els assistents tindran l'oportunitat de conèixer aquesta iniciativa que acull els aliments envasats i elaborats de producció ecològica de la Cooperativa d’Artesa de Segre.

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes