La taula de negociació del Conveni del sector a Catalunya acorda millores salarials pendents de tancar el text definitiu

24/02/2022

Les organitzacions sindicals i patronals que negocien el IV Conveni col·lectiu del sector del Lleure educatiu i sociocultural de Catalunya -els sindicats CCOO, UGT i USOC i les entitats empresarials La Confederació, Acellec i ACCAC-, han arribat a un acord parcial en matèria salarial com a pas necessari per continuar la negociació i assolir un acord definitiu del nou text del conveni.

Les negociacions han estat molt marcades pel greu impacte econòmic que el sector arrossega amb motiu de la pandèmia i per les afectacions que les mesures per prevenir el contagi encara es mantenen en moltes de les activitats, condicionant la reactivació i recuperació de la normalitat dels serveis.

Aquest acord preveu doncs, un increment progressiu dels salaris de treballadors i treballadores d'un 7% entre els anys 2022 al 2024. En aquest 2022 s'aplicarà ja un increment de l'1,5% amb efectes des del mes de gener. A partir del setembre d'aquest mateix any, l'increment serà d'un 1,0% més. Coincidint amb l'inici de curs del dos anys següents, els increments seran d'un 2,0% al setembre del 2023 i d'un altre 2,5% al mateix mes de 2024.

També s'acorda que en el supòsit que la retribució d'algun dels llocs de treball recollits al conveni col·lectiu quedés per sota del salari mínim interprofessional vigent aprovat pel govern en cada moment, s'aplicaria aquest com a retribució mínima per a l'esmentat lloc de treball o nivell salarial.

En el mateix acord, s'avança en la necessitat de crear dues noves figures professionals, el de mediador cultural i el de tècnic de producció, circunscrits exclusivament a l'àmbit dels museus i centres culturals. També en aquest mateix àmbit, es modifica la definició del lloc de treball d'informador/a per incorporar les funcions de venda d’entrades habituals en aquests equipaments culturals.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes