L'objectiu és abordar el pla de treball compartit pet accelerar l'assoliment dels ODS

18/03/2022

Representats d’una quarantena d’organitzacions que constitueixen el grup motor de l’Aliança Catalunya 2030 s’han reunit aquesta setmana a Barcelona per definir el pla de treball i el calendari de reunions de l’Aliança. El pla d’acció que s’ha discutit a la reunió inclou, entre d’altres punts, la realització de reunions trimestrals amb tots els membres de l’Aliança Catalunya 2030 i reunions semestrals amb el grup motor, així com seminaris de formació sobre aspectes clau per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb una perspectiva multisectorial. El pla serà sotmès a la consideració de tots els membres de l’Aliança en la propera reunió plenària que tindrà lloc a finals del mes vinent.

Identificar reptes prioritaris

El pla també contempla, entre altres, la participació de l’Aliança en la definició dels 10 reptes per al desenvolupament sostenible de Catalunya que, des d’aquest any, proposarà, amb caràcter anual, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). En aquest sentit, el CADS ha convidat els membres de l’Aliança a ajudar-lo a identificar els reptes prioritaris per a la sostenibilitat del nostre país i, també a proposar polítiques transformadores que permetin superar un dels 10 reptes que s’acabin acordant. 

La reunió ha estat encapçalada per la Secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, i pel president del CADS, Ramon Roca i Enrich. La secretària ha assistit a la reunió en nom del Govern i ha reiterat el compromís d’aquest vers l’Agenda 2030 i l’Aliança Catalunya 2030, encoratjant a tots els membres del grup motor a treballar conjuntament, des de les seves respectives responsabilitats, per assolir els ODS. El president del CADS ha fet una crida urgent a recuperar l’esperit transformador amb el que va néixer l’Aliança Catalunya 2030 per encarar els reptes pendents de forma conjunta. D’altra banda, el director del CADS, Arnau Queralt i Bassa, ha assegurat que, ara més que mai, necessitem passar a l’acció i que el grup motor de l'Aliança Catalunya 2030 treballarà per garantir que així sigui. Queralt ha repassat les actuacions desenvolupades fins ara, com la incorporació de les bateries d’indicadors dels ODS d’Eurostat i Nacions Unides a l’estadística oficial catalana així com els respectius processos participatius per a l’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya i d’una guia d’autoavaluació dels ODS per a les empreses del sector agroalimentari.

El grup motor de l’Aliança Catalunya 2030 està constituït per 39 organitzacions representatives del món local, l’àmbit de l’educació i la recerca, el sector sòcio-econòmic, el tercer sector ambiental i social, òrgans de consulta i participació de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.

Més informació: Aliança Catalunya 2030

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes