La Setmana de la Natura d’enguany tindrà lloc del 22 de maig al 5 de juny, entre el Dia Mundial de la Biodiversitat i el Dia Mundial del Medi Ambient.

28/04/2022

L’informe de l’Estat de la Natura publicat el 2020 reflecteix la situació de pèrdua de biodiversitat que s'està vivint, també, a Catalunya. La pèrdua d’individus de fauna salvatge en ambients fluvials en els últims divuit anys és superior al 50%, en ambients agrícoles i prats al 30%, en boscos i matollars al 10%, i en ambients marins i litorals ni tan sols es tenen dades suficients per a avaluar-ho.

Aquestes dades fan palesa la necessitat de passar a l’acció per la natura. Per això, aquest any 2022 la Setmana Natura donarà el seu tret de sortida amb el Dia Internacional de la Diversitat Biològica (22 de maig), per recordar la necessitat de la preservació de la biodiversitat, i finalitzarà amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) per visibilitzar la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per evitar les pitjors conseqüències de l’emergència climàtica i ecològica. La Terra és un planeta únic, la seva naturalesa física i biològica és la que fa possible la vida, també la nostra, la de l’espècie humana. “Només un planeta” és precisament el lema d’aquesta edició de la Setmana de la Natura. 

Com es pot participar?

●    Organitzant una activitat per conservar la natura a través del següent enllaç

Qualsevol col·lectiu pot organitzar una activitat, però han de complir els següents requisits

  • Totes les activitats han de promoure la conservació de la natura o la millora del medi ambient a través de la conscienciació i sensibilització ambiental 
  • Les activitats s'han de realitzar entre el 22 de maig i el 5 de juny. 
  • Han de ser activitats sense ànim de lucre 
  • Tipologia lliure d'activitats sempre que compleixin amb l'objectiu transversal de promoure la conservació de la natura. 
  • El material que s'organitzi per l'activitat ha de ser sostenible i les activitats han de ser respectuoses amb el medi ambient. 
  • Totes les activitats han de comptar amb l'autorització de l'òrgan competent de l'espai on es dugui a terme. 

Alguns exemples: sortides d’educació ambiental, censos, plantades, dinars d’aprofitament, debats sobre les causes de la crisi ecològica, extracció de plantes invasores, conferències, xerrades, tallers, exposicions, gimcanes…

●    Difon la Setmana Natura prèviament al vostre entorn, per donar-la a conèixer a tothom qui pugui estar interessat a organitzar una activitat o participar en les activitats (contacta amb mitjans locals, parlant amb coneguts, amb les entitats properes, etc.)

●    El dia de l’activitat, promocioneu-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #setmananatura, publicant les fotos de les vostres activitats!

Des de l'organització us faran arribar el braçalet solidari #setmananatura perquè el pugueu repartir entre els participants de les vostres activitats!

Durant la Setmana, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura. També podeu seguir-los a Facebook, Twitter o Instagram al perfil @SetmanaNatura.

Per qualsevol dubte o suggeriment, podeu posar-vos en contacte amb els organitzadors a [email protected] i us informaran!

Font: Setmana de la Natura 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes