En la situació actual els grups de convivència estable poden interaccionar entre si tant a l'exterior com a l'interior

19/05/2022

El Departament de Salut ha aprovat la Resolució SLT/1489/2022, de 18 de maig, per la qual s'adapten les mesures del Pla d'actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia, d'acord amb el document Medidas de prevención, higiene y promoción de la salud frente a COVID-19 para centros educativos, aprovat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut el 3 de maig de 2022.

Entre d'altres, el nou Pla fa referència a mesures com l'ús de la mascareta, permet la interacció entre els grups de convivència​​ estable i estableix les recomanacions generals d’actuació davant de símptomes compatibles amb la covid-19.

- En relació amb la mascareta

  • La mascareta deixa de ser obligatòria a tots els centres educatius, inclosos els d’educació especial, tant als espais interiors com als exteriors. 
  • L’ús de la mascareta sí que continua sent obligatòria en el transport escolar i, conseqüentment, en els transports vinculats a les colònies escolars.

- En relació amb els grups de convivència estable (GCE) 

  • En la situació actual els grups de convivència estable (GCE) poden interaccionar entre si tant a l’exterior com a l’interior.
  • Es recomana i ja no és una obligació mantenir l’organització en GCE al menjador escolar i, en tot cas, tenir cada GCE identificat per si fos necessari reorganitzar la limitació de contactes en cas que es produís un canvi en la situació epidemiològica. 

En relació amb les colònies escolars, només es fa menció al fet que els centres poden dur terme les activitats previstes en la seva programació general anual, pel que fa a les sortides i colònies, amb les adaptacions que calgui, ateses les mesures de prevenció i seguretat sanitària, que s'entendran les del mateix centre.

Altres mesures que es continuen mantenint són: 

- En relació amb la ventilació

  • La priorització dels espais a l’aire lliure i la ventilació continuen sent mesures prioritàries.

- En Higiene de mans i etiqueta respiratòria:

  • Es recomana prioritzar el rentat de mans amb aigua i sabó en la mesura que sigui possible, durant almenys 40 segons amb aigua i sabó, i si no és possible es pot utilitzar durant 20 segons gel hidroalcohòlic. Quan les mans tenen brutícia visible el gel hidroalcohòlic no és suficient i cal fer servir aigua i sabó.
  • Etiqueta respiratòria (en tossir o esternudar, no retirar-se la mascareta en cas d'usar-la, i cobrir-se la boca i el nas amb el colze flexionat), i evitar tocar-se el nas, els ulls i la boca, ja que les mans faciliten la transmissió.

- Recomanacions generals d’actuació davant símptomes compatibles amb la COVID-19 o amb una malaltia infecciosa aguda transmissible

  • Es recorda de forma general, i com a fruit de l'aprenentatge de la pandèmia, que no es recomana l'assistència al centre quan una persona presenti símptomes aguts compatibles amb COVID-19 o una altra malaltia infecciosa aguda i potencialment transmissible. Aquesta mesura també té justificació pel benestar mateix de la població infantil.
  • Es podrà reprendre l'assistència al centre educatiu davant una millora evident de la simptomatologia i quan s’hagi estat sense febre les darreres 24 hores.

Trobareu tota la informació resumida en el document Darrers canvis al Pla d'actuació per a centres educatius

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes