Els autònoms s'inclouen com a beneficiaris dels subprogrames d'impuls de l'autoconsum i poden desplegar instal·lacions en un lloc de treball diferent de l'habitatge

18/06/2022

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), ha aprovat el reforç dels programes d'incentius per a sistemes d'autoconsum i emmagatzematge amb energies renovables, i per a sistemes tèrmics renovables a les llars i en diferents sectors de leconomia. Per exemple, els autònoms podran beneficiar-se i desplegar autoconsums als seus llocs de treball, a més s'autoritza una quota específica per a ells, també es potencien les Empreses de Serveis Energètics (ESE) i la penetració de la bomba de calor.

Els programes d'incentius que el Ministeri ha reforçat s'enquadren al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), estan recollits al Reial Decret 447/2021 i al Reial Decret 1124/2021.

La modificació del RD 477/2021 introdueix canvis com:

  • Els autònoms s'inclouen com a beneficiaris dels subprogrames d'impuls de l'autoconsum i poden desplegar instal·lacions d'autoconsum en un lloc de treball diferent del vostre habitatge. A més, s'estableix la possibilitat que a les ampliacions de pressupost se'ls reservi una quota específica.
  • Es potencia el model d'empresa ESE o inversió per tercers perquè pugui ser una empresa la que realitzi les instal·lacions a particulars o altres empreses, facilitant així la instal·lació d'autoconsum quan el consumidor no tingui capacitat per abordar la inversió.
  • La capacitat d'emmagatzematge que es permet instal·lar es flexibilitza, passant a 2 kWh/kW a 5 kWh/kW, d'acord amb la generalització creixent de solucions d'emmagatzematge.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes