Laia Girós torna com a directora de l’Agència Catalana de la Joventut

08/11/2022

El consell executiu ha nomenat a Rut Ribas com a nova directora general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Família, rellevant a Àlex Sastre que ha ocupat el càrrec des del juny del 2021. La nova directora va néixer a Sant Sadurní d'Anoia l'any 1990. 

És graduada en Educació Social per a la Universitat Autònoma de Barcelona (2014). Fins ara, ha estat directora general d’Alumnat del Departament d’Educació, on ha impulsat projectes sobre prevenció, atenció, acompanyament i reparació de les violències que pateix l’alumnat. També ha dut a terme projectes sobre la prevenció i la promoció de la salut i el benestar emocional, així com d’orientació educativa i promoció de la participació dels infants i joves als centres educatius.

Anteriorment, va ser diputada al Parlament de Catalunya durant la XII legislatura. Va ser secretària quarta de la Mesa, portaveu de la comissió de Joventut, portaveu de la comissió d’Infància i membre de la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies, la comissió d’Igualtat i Feminismes i secretària de la mesa de la comissió de Peticions.

Abans de ser elegida diputada, va treballar com a educadora social als serveis bàsics d’atenció social a l’Alt Penedès i a l’Anoia. I, en l’àmbit privat, ha gestionat projectes de participació i inclusió per a persones vulnerables amb la finalitat de promoure la seva contribució activa a la societat.

Un altre nomenament al departament de Drets Socials que ha aprovat el consell executiu és:

Laia Girós i Barrés,  directora de l’Agència Catalana de la Joventut

Nascuda a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) el 1990. Graduada en Treball Social per la Universitat de Barcelona, també ha cursat el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social.

Des de 2021, ha estat cap d’Alcaldia a l’Ajuntament d’Alella i, entre 2019 i 2021, va ocupar la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Ha treballat com a coordinadora en el servei d’atenció domiciliària de Badalona i Sabadell i de treballadora social a Cerdanyola del Vallès. En l’àmbit del treball social, també va participar en el programa “Els Serveis Socials més a prop” de la Diputació de Barcelona.

En el sector de la joventut, ha col·laborat activament en el Consell de Joves de Sabadell, federació que agrupava una vintena d’entitats juvenils i que gestionava l’equipament més gran de Sabadell per a joves. El 2012, va formar part del Secretariat del Consell de Joves i el 2014 va ser-ne escollida secretària d’organització. Ha participat en la Xarxa de Consells Locals de Joventut, en les trobades del Triangle Jove i als espais decisius i de treball del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC).

A tots ells els hi desitgen el màxim d'encerts en aquesta nova etapa i tota la nostra predisposició a continuar treballant per al reconeixement i divulgació de les colònies i la xarxa d'instal·lacions juvenils

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes