S'adapta el registre d'usuaris als requeriments del nou decret d'instal·lacions juvenils, tant per casa de colònies com per alberg

22/12/2022

L'aplicatiu GestACCAC per a la gestió de les reserves que l'ACCAC posa a disposició dels seus associats, disposa d'una funcionalitat per gestionar un registre d'aquells usuaris que acull a les seves instal·lacions.

Amb l'entrada en vigor del nou Decret que regula les instal·lacions juvenils, aquesta funcionalitat s'ha adaptat als nous requisits que cases de colònies i albergs han de tenir a disposició del personal inspector amb relació al registre de les persones que pernocten a la instal·lació, detallant en aquest nou reglament quines són les dades exacte que ha de contenir segons la tipologia de grup:

  • Quan siguin persones individuals, grups familiars o grups d'adults, les dades personals de cadascun dels seus membres: nom, cognoms, document d'identificació i dates d'entrada i sortida de la instal·lació. 
  • Quan es tracti de grups no familiars amb participants de menys de 18 anys, les dades d'aquest grup: nom, localitat de procedència i dates d'entrada i sortida de la instal·lació, i les dades personals de cadascuna de les persones majors d'edat. S'exceptuen d'aquesta darrera obligació els grups d'infants i joves en exercici d'activitats organitzades pels centres docents no universitaris de Catalunya per als seus alumnes, sota la responsabilitat dels mateixos professors, i els grups d'infants i joves en exercici d'activitats organitzades per entitats inscrites en un registre oficial. En aquests supòsits, és suficient incorporar al registre les dades personals de la persona responsable del grup.

Destacar també que el registre de les persones que pernocten a l'alberg ha de contenir, a més de les dades personals i les dades d'allotjament, el nom o el número del dormitori ocupat i la plaça de llit o llitera assignada.

Amb aquesta solució doncs, es pretén donar suport davant les obligacions de registre i notificació dels usuaris de les instal·lacions: 

  • Registre d'usuaris i usuàries que estableix el nou reglament d'Instal·lacions juvenils que han de tenir a disposició del personal inspector el registre de les persones que pernocten a la instal·lació.
  • Registre i comunicació a Mossos d'Esquadra, donant compliment a l'Ordre sobre l’obligació de registre i comunicació a la Direcció General de la Policia quan s'acullin totes aquelles altres activitats NO organitzades per a menors de 18 anys, sempre que estiguin sota el control i supervisió de persones responsables del grup.

Com gestionar el Registre d'usuaris? 

Per accedir-hi és molt senzill, només cal fer clic sobre el nombre de places de l'estada a la qual es vulgui afegir usuaris de l'apartat Reserves. El valor del número de places ara també es pintarà de color verd quan ja s'hagin introduït usuaris al registre, i en el cas d'aquells grups que només cal registrar la persona responsable, s'identificarà fàcilment que ja s'ha incorporat.

A la mateixa pàgina que s'accedeix, es pot gestionar qualsevol aspecte sobre el registre d'usuaris d'aquesta estada, triant inicialment si aquests usuaris caldrà notificar-los als mossos. Els usuaris es poden afegir tant amb el botó corresponent o be facilitant un enllaç públic al responsable del grup perquè ells mateixos introdueixin les dades. També a través d'un botó, es facilita una opció per incorporar les dades del responsable amb un senzill clic, per aquells grups escolars i de lleure que només s'exigeix el registre d'aquesta persona.

En aquest mateix apartat, es permet generar un arxiu txt per poder presentar el registre d'estadants al portal web de mossos d'esquadra.

Al menú general també es pot consultar el registre d'usuaris general a través de dos opcions. L'accés l'apartat de Registre d'usuaris, on es pot consultar per dates la totalitat d'usuaris registrats amb totes les dades facilitades, i el Registre Joventut, on es presenta una registre d'usuaris amb els registres i dades concretes que s'exigeix pel personal inspector i donar compliment al decret d'Instal·lacions Juvenils.

La integració prevista amb l'app per permetre escanejar els DNI dels usuaris des de qualsevol dispositiu mòbil, estarà disponible en funció de que sigui requerida pels usuaris del GestACCAC.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes