La guia dona diferents pautes per tenir present la sostenibilitat en totes les fases de l'esdeveniment , des de la planificació fins la cloenda

23/01/2023

Des de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic s’ha elaborat la "Guia d’esdeveniments sostenibles", una guia per incorporar criteris de sostenibilitat en esdeveniments, tant públics com privats, i contribuir així a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 2030) als quals s’ha compromès el Govern de Catalunya, a través del Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2023 a Catalunya. Amb la Guia s'ha contribuït a l’assoliment entre d’altres de l’ODS 12 Producció i consum sostenible i de l’ODS 13 Acció pel Clima. 

La Guia es va presentar el passat mes de desembre en una jornada en línia. i pretén donar resposta a la necessitat dels organitzadors i de les empreses del sector de disposar d’una pauta per incorporar criteris de sostenibilitat en la celebració d’esdeveniments tan diversos com ara jornades, congressos, presentacions i inauguracions, fòrums, cursos i seminaris, independentment de la temàtica, la durada i l’àmbit en el qual es desenvolupin. No estan inclosos en aquest document els esdeveniments vinculats a festes populars, revetlles, esdeveniments esportius o concerts, si bé és possible aprofitar el document com a referència en l’organització d’aquests esdeveniments per raó dels nombrosos elements comuns que comparteixen. Addicionalment, també és útil per als gestors i responsables de l’esdeveniment i per a les persones que hi treballen i hi participen. 

Cal tenir present que un esdeveniment sostenible, d’acord amb el Programa pel Medi Ambient de les Nacions Unides (PNUMA), és aquell que es dissenya, organitza i implementa de manera que minimitzi els impactes ambientals socials i econòmics negatius, i deixi un llegat positiu en la comunitat que l’allotja. El compromís amb la sostenibilitat és un aspecte que cal incloure en totes les fases de l’esdeveniment, des de la planificació fins a la cloenda. Per assolir-ho és necessari elaborar un Pla de sostenibilitat de l’esdeveniment.

Podeu accedir amb el següent enllaç a la Guia per organitzar esdeveniments sostenibles

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes