Després de l'èxit de la primera compra, proposa aquesta nova acció col·lectiva entre els seus associats novament de la mà de l'empresa Disolar

28/04/2023

Després de l'èxit de la primera compra col·lectiva d'instal·lacions d'autoconsum en què s'han instal·lat 274 plaques en 9 de les instal·lacions associades, amb una potència de 114,02 KWp i una capacitat d'energia anual produïda de 171 MWh, l'ACCAC impulsa una segona compra col·lectiva d'instal·lacions d’autoproducció d'energia solar fotovoltaica entre les cases de colònies i albergs associats. Ho farà novament amb l'empresa especialitzada en projectes d'energies renovables Disolar.

L’autoconsum tindrà un paper fonamental per a la transformació del model energètic i ja és una realitat a Catalunya. La pràctica de l’autoconsum a partir de les energies renovables és beneficiosa tant per aquells que l'instal·len, ja que redueix els seus costos energètics de manera directa en un entorn de preus elevats, però també per al conjunt del sistema, ja que acosta la generació al punt de consum i redueix la dependència energètica de l’exterior. A més, contribueix a apoderar-nos en el sector energètic, perquè no només podem generar l’energia que consumim, sinó també gestionar-la de la manera més eficient a través de l’autoconsum, l'emmagatzematge o de la venda dels excedents a la xarxa.

Per dur a terme aquesta iniciativa, l'ACCAC torna a comptar amb la col·laboració de l'empresa especialitzada en projectes d'energies renovables Disolar. L’objectiu, doncs, és que Disolar tornarà a oferir als associats de manera conjunta tot el procés d’instal·lació d'autoconsum, des del subministrament dels materials (mòduls solars, inversor, etc.) passant pel muntatge i posada en funcionament, i finalitzant amb la legalització de la instal·lació d’autoproduccióA més a més, en fer-se de manera col·lectiva s'aconsegueix que les instal·lacions associades puguin obtenir un abaratiment dels costos, especialment en la compra dels materials. 

La proposta que ofereix DISOLAR a les instal·lacions associades a l'ACCAC també inclou:

  • La tramitació i legalització dels projectes.
  • Sol·licitud dels ajuts a l’autoconsum i a l’emmagatzematge amb fonts d’energia renovable (malgrat el pressupost està exhaurit, però obert el termini de sol·lictiud), així com les possibles bonificacions de l'IBI a la vostra població.
  • Estudi energètic i emissió del corresponent certificat d'eficiència energètica (incorporant la millora per la instal·lació solar fotovoltaica). Obligatori per immobles de més de 500 m2.
  • Estudi de la factura elèctrica per tal de determinar possibles estalvis (potència contractada, millora en la tarifa, etc.)
  • Continguts formatius per tallers de sostenibilitat per als monitors i dirigit als usuaris de la casa en el marc del projecte Solar For Schools del qual Disolar és soci de referència a Espanya. 

Tots els socis de l'ACCAC interessats en participar d'aquesta segona compra cal que es posin en contacte amb l'associació a través del correu electrònic [email protected].

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes