D'una manera fàcil, les persones que ho desitgin poden tenir les dates escolars actualitzades amb el calendari públic de Google creat per l'ACCAC.

31/05/2023

El Departament d'Educació ha establert el calendari escolar per al pròxim curs 2023/24, publicat el 31 de maig al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El nou calendari, que podeu tenir sempre actualitzat automàticament al Google Calendar creat per l'ACCAC, estableix que el curs començarà el dimecres 6 de setembre a l'educació infantil (0-3 anys), a escoles rurals i llars d'infants de la Generalitat de Catalunya, a l'educació infantil (3-6), a l'educació primària, a l'educació secundària obligatòria i als cicles formatius de formació professional bàsica. Les classes al batxillerat, als cicles de formació professional de grau mitjà i superior, als cursos d'especialització de la formació professional, als itineraris formatius específics, als programes de formació i inserció, al curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà, al curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior les classes, i als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d'arts plàstiques i disseny i d'arts escèniques s'iniciaran el 12 de setembre. 

Aquesta data, com ja es va anunciar el passat 30 de març, ha estat escollida, ja que és a mig camí entre les diferents propostes plantejades pels agents de la comunitat educativa i a diferència del curs 2022/23 el proper mes de setembre les classes començaran en horari normal de matí i tarda, sense la reducció de jornada que es va plantejar al mes de setembre del 2022. 

El calendari  també determina que el curs escolar acabarà el 21 de juny del 2024, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i les de la formació professional, que ho faran d'acord amb la seva programació acadèmica.

Dies festiu 

Les vacances de Nadal el pròxim curs seran entre el 21 de desembre i el 7 de gener, ambdós inclosos. Per Setmana Santa les classes s'aturaran entre el 23 de març i l'1 d'abril, ambdós inclosos. 

A més tenen la consideració de dies festius els que determini la disposició corresponent del Departament d'Empresa i Treball i els dos dies de festa local. En cas que els dies de festa local caiguin en dia no lectiu, els centres podran afegir-los als establerts de lliure disposició dins el curs escolar corresponent.

Finalment, els centres poden establir quatre dies festius de lliure disposició que s'han de distribuir equitativament entre els tres trimestres, no poden coincidir amb els d'inici i final de curs o de períodes de Nadal o de Setmana Santa, s'han de preveure en la programació general del centre i s'han de comunicar als serveis territorials. Excepcionalment, els serveis territorials poden autoritzar la proposta per part de la direcció dels centres d'establir els dies de lliure disposició consecutius en un mateix trimestre. En aquest cas cal l'acord previ del consell escolar de centre.

El calendari escolar, sempre al teu abast 

L'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC), en la seva voluntat de facilitar la feina a mestres, famílies, entitats i gestors de cases de colònies i albergs, posa a disposició un calendari públic de Google per tal que es puguin afegir les principals dates del calendari escolar català a la seva agenda. 

D'aquesta manera, es fa més senzilla la tasca de planificar activitats, colònies i sortides amb un calendari sempre actualitzat i consultable des de qualsevol dispositiu. 

Com afegir el calendari escolar al teu Google Calendar

D'una manera fàcil i automàtica, les persones que ho desitgin podran incloure les vacances, diades i festes més destacades del calendari escolar al seu Google Calendar i tenir les dates actualitzades. El procediment que s'ha de seguir per afegir-lo és molt ràpid i senzill: 

a) Clicant a l'enllaç i acceptant que s'agregui el calendari 

b) Clicant a l'enllaç i després el símbol + de la cantonada inferior dreta.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes