El Ministeri de Sanitat ha publicat un document que respon a les preguntes més freqüents

23/06/2023

Com ja us vam informar el passat mes de gener, va entrar en vigor el Reial decret 487/2022, pel qual s'estableixen els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi, publicat al BOE el 22 de juny de 2022. 

Davant els diferents dubtes que van anar sorgint en relació a aquest nou marc normatiu amb relació a la prevenció de la legionel·losi, el Ministeri de Sanitat ha publicat el document "Respuestas a las cuestiones más frecuentes formuladas en relación al Real Decreto 487/2022, de 21 de junio, por el que se establecen los requisitos sanitarios para la prevención y el control de la legionelosis", on intenta donar resposta a les qüestions més requerides.

El document està estructurat igual que el decret, seguint els sis capítols i annexos de la norma i aclarint diferents aspectes de cadascun d'ells.

Tot i així, cal tenir en compte que algunes de les respostes d'aquesta publicació podran ser modificades en aspectes com el Pla de Prevenció i control de la legionel·la (PPCL), el programa de mostreig i anàlisi de l'aigua o els requisits de les instal·lacions i de la qualitat de l'aigua, donat que el Ministeri de Sanitat va obrir a tràmit l'esborrany del projecte de decret que modificarà el RD 487/2022. El nou projecte té com a objectiu clarificar alguns aspectes i adaptar altres, amb la finalitat d'adaptar la normativa a la realitat del sector

Finalment, també us adjuntem la nota informativa publicada pel Ministeri de Sanitat amb la relació de les dates d'entrada en vigor dels diferents apartats del Reial Decret 481/2022.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes