L'acord actualitza les retribucions de les persones treballadores que realitzen tasques de neteja i manteniment

02/06/2023

Després de l'actualització el passat mes de febrer del Salari Mínim Interprofesional (SMI) per aquest 2023, la comissió negociadora del IV Conveni Col·lectiu del sector del Lleure Educatiu i Sociocultural, va tancar el 19 d'abril un acord d’actualització de les seves taules Salarials per adaptar els salaris d’aquells perfils professionals que estaven per sota del SMI. Aquests perfils professions són els d'Empleat/a de neteja, Empleat/a de manteniment, Porter/a - Zelador/a, Conductor/a i Controlador/a de sales.

No ha estat fins ahir, 1 de juny, que no s'ha publicat aquest acord al DOGCRESOLUCIÓ EMT/1797/2023, de 23 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l’Acord parcial de la Comissió negociadora del Conveni col·lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya, referent a l’increment salarial del salari mínim interprofessional (codi de conveni núm. 79002295012003).

Destacar que malgrat la seva publicació, aquest increment salarial té caràcter retroactiu des de l'1 de gener tal i com va aprovar el Govern espanyol.

A la pràctica això suposa que aquests perfils del Conveni del lleure tinguin un increment salarial d’un 5,2% entre gener i setembre d’aquest any 2023. Alhora, l’acord també garanteix que aquests perfils tinguin els increments salarials ja previstos pel setembre dels anys 2023 (d'un 2,00%) i 2024 (d'un 2,5%) a partir de la retribució actualitzada a l’SMI.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes