Consells pels empresaris i les persones treballadores davant les ondades de calor de l'estiu

21/06/2023

L’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral un any més impulsa la campanya preventiva “Davant la calor, fem prevenció. Aquesta campanya està elaborada en el marc de la Mesa de Seguretat i Salut Laboral en la Construcció a Catalunya, amb l’objectiu d’oferir recomanacions preventives per minimitzar els riscos de la calor durant la jornada de treball a l’estiu.

En períodes de forta calor, les persones que desenvolupen activitats pesades i a l’aire lliure s’exposen a condicions extremes i temperatures elevades que poden afectar negativament a la seva salut. Per això, cal conèixer bé les situacions de risc i les mesures preventives a prendre, d’acord amb la disposició final única del RD 486/1997 (modificat pel Reial Decret Llei 4/2023 d’11 de maig) i del qual l'ACCAC també informava als seus associats a través d'una comunicació sobre "Mesures de prevenció a considerar en els treballs a l'aire lliure amb exposició a temperatures extremes". 

Recordem que davant les temperatures extremes, l’empresa ha de prendre mesures adequades per protegir les persones treballadores. Aquestes mesures...

  • derivaran de l’avaluació de riscos laborals.
  • tindran en compte la temperatura, les característiques tant de la tasca com de les persones.
  • podran suposar la prohibició de desenvolupar certes feines durant les hores del dia en què les temperatures siguin extremes i no es pugui garantir la protecció adequada de les persones treballadores de cap altra manera.

En cas que el Meteocat emeti un avís per fenomen meteorològic advers de nivell taronja o vermell i les mesures preventives anteriors no garanteixin la protecció de les persones treballadores, serà obligatori adaptar les condicions de treball (inclòs reduir o modificar la jornada de treball, si és el cas).

Pots consultar tota aquesta informació accedint a l’espai web “La calor durant la jornada de treball a l'estiu”.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes