Siguis com siguis i vinguis d'on vinguis, hi ha lloc per a tots i totes

05/07/2023

El departament d’Igualtat i Feminismes ha volgut recordar aquest estiu que cal garantir que no es produeixin discriminacions a cap piscina pública catalana i, en aquest sentit, ha insistit de la importància d'adequar qualsevol normativa o criteris d'ús de les piscines a la Llei 19/2020 d’igualtat de tracte i no-discriminació. Per tant, no es pot prohibir el topless, l’alletament, ni generar situacions de discriminació com prohibir l’accés amb vestits de bany que tapin més parts del cos o impedir l’entrada a cap col·lectiu pel seu origen o ètnia com grups de joves racialitzats o famílies gitanes. El missatge assenyala que aquestes prohibicions exclouen una part de la població de l’accés a determinats serveis i vulneren la lliure elecció de cada persona sobre el seu propi cos.

Amb el mateix objectiu, la Generalitat de Catalunya ha presentat una sèrie de materials gràfics per recordar als usuaris de les piscines públiques que aquestes són un refugi climàtic, un espai de lleure per tothom, sense excepcions, un espai on ningú es senti discriminat

"La meva piscina no discrimina. A les piscines de Catalunya hi ha lloc per a totes i tots” és el lema dels cartells que l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació posa a l'abast de tothom per difondre a totes les piscines públiques. El Kit consta d’un cartell central i quatre vinils que proposen un recorregut dins de les instal·lacions de les piscines en què, mitjançant el joc i la descoberta, grans i menuts poden fer-se seus els missatges molt simples i entenedors contra les diferents discriminacions que cada estiu es repeteixen arreu. Els vinils mostren situacions de discriminació diferents que es produeixen habitualment. El primer vinil fa referència a la pressió estètica i a la diversitat de cossos, un segon vinil mostra que tothom pot fer ús de les piscines sigui quin sigui el seu origen, raça o ètnia, el tercer vinil il·lustra que no es pot discriminar per motius d’identitat de gènere o orientació sexual i el quart vinil fa referència a la necessitat d’acabar amb les conductes sexistes i masclistes a les piscines.

La cartelleria també vol ser una crida a aquelles persones i col·lectius que fins ara s’han sentit exclosos o que han sentit que no hi havia lloc per a elles a les piscines, a ocupar l’espai i fer-les servir.

Tots aquells que vulguin poden descarregar-se el cartell i els vinils al següent enllaç, La meva piscina no discrimina.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes