El nou límit de 0,26 € per kilòmetre comença a aplicar-se a partir del 17 de juliol

18/07/2023

S'ha publicat l'Ordre HFP/792/2023, per la qual es revisa la quantitat de les dietes i assignacions per despeses de locomoció a l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. A partir d'ara s'ha incrementat el límit exceptuat de gravamen de les quantitats destinades a les despeses de quilometratge que ara se situa en el 0,26 € per km recorregut (fins ara era 0,19 €) a més de les despeses de peatge i aparcament justificades. Aquest increment respon a la necessitat d'actualitzar els imports que ja havien quedat obsolets a causa, sobretot de l'increment del preu del combustible. 

Aquesta nova limitació entra en vigor a partir del 17 de juliol del 2023. 

Cal tenir present que les despeses de locomoció són aquelles quantitats econòmiques que l'empresa proporciona al treballador per compensar les despeses ocasionades per motiu de desplaçament amb el seu cotxe provat fora del seu lloc de treball per dur a terme la seva tasca en un lloc diferent del seu habitual sempre que es justifiqui aquest desplaçament. 

Aquesta quantitat té com a finalitat no només cobrir la despesa de combustible sinó també altres despeses assumides pel treballador com el manteniment del cotxe, el desgast sofert, els impostos i la prima de l'assegurança. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes