'ACTUA X 25' és el nom de la iniciativa que aglutinarà les diferents accions per commemorar els 25 anys

20/09/2023

La Xarxa d'Escoles Verdes  nascuda el curs 1998/99, aquest curs celebra el seu 25è aniversari. Sota el nom ACTUA X 25 s'aglutinaran les diferents d'accions que es realitzaran per celebrar aquests 25 anys. La Xarxa d'Escoles Verdes engloba els centres educatius, actualment més de 800 centres, compromesos amb la sostenibilitat que treballen per fomentar una educació ecosocial que transformi el centre educatiu i el seu entorn fent xarxa amb altres entitats del seu territori. 

Durant la celebració al llarg del curs 2023/24 es proposen un conjunt d’actuacions que volen posar en valor la feina desenvolupada durant tots aquests anys pels centres educatius, les persones i les entitats que formen part de la Xarxa. L’apartat Actua X 25 recull les accions plantejades i els objectius que es volen aconseguir durant la celebració dels 25 anys que acabarà el juny del 2024 amb una gran Festa de Cloenda, on tots els centres que formen part de la Xarxa estaran convidats a participar-hi. 

Cada trimestre es presentaran 8 propostes d’accions per dur a terme amb l’alumnat i la comunitat educativa dels centres adscrits. D’aquesta manera, al llarg del curs es podran realitzar fins a 24 accions A totes aquestes, s’hi afegirà una 25a que serà la Festa de Cloenda. 

Les accions plantejades es divideixen en cinc categories diferents:

  • Fer-ne ressò > interactuar amb les xarxes socials d’Escoles Verdes i per fer visibles les accions
  • Compartir > Propostes per explicar quines accions s’estan treballant durant el curs del 25è aniversari. Com més gent conegui el Programa, més lluny arribarà la sostenibilitat.
  • Fer Xarxa > Mitjans i canals per intercanviar coneixements i experiències per ajudar altres escoles de la Xarxa. Les sinergies entre escoles i amb entitats del territori poden ajudar a crear noves activitats que reforcin els objectius de les Escoles Verdes.
  • Aprendre > Recursos i propostes educatives sobre salut planetària creades específicament per als 25 anys d’Escoles Verdes a fi de treballar a l’aula amb l’alumnat.
  • Celebrar > Iniciatives per preparar-se per participar a la Festa de Cloenda, que posarà el punt final als actes de celebració del 25è aniversari. Reserva la data quan es faci pública i gaudeix de la jornada.

El llistat d'accions per aquest primer trimestre són les següents: 

  1. Mirar el vídeo "Actua x 25" i compartir-lo a les xarxes i a la nostra comunitat.
  2. Decidir com es vol participar a l'Actua 25 amb els infants. Podeu descarregar-vos el pòster per planificar-ho. 
  3. Mostrar les accions de l'Escola Verda a Instagram i Twitter amb les etiquetes #EscolesVerdes25 #ActuaX25.
  4. Ensenya i aprèn i viceversa! Intercanvia coneixements amb altres centres a través del nostre mural digital.
  5. Treballar a l'aula la salut planetària. Els cobeneficis, allò que és bo per a la nostra salut i per a la del planeta. Pots consultar diferents situacions d'aprenentatge 
  6. Treballar a l'aula la salut planetària. L'aigua: un recurs indispensable per a la salut de les persones i el planeta. Pots consultar diferents situacions d'aprenentatge
  7. Treballar a l'aula la salut planetària. L'antropocè i les desigualtats socioeconòmiques. 
  8. Compartir els vostres valors com a escola verda amb la vostra comunitat i a les xarxes socials. 

Les propostes s'aniran ampliant durant el curs i penjant a la web i es podran fer totes les accions que es vulguin i en l'ordre que es vulgui. Tot un seguit de propostes i accions que de ben segur poden ser una bona oportunitat per realitzar i ser acompanyades a cases de colònies i albergs.

Més informació: Actua X 25

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes