Un gran espai de trobada per fer palès la coincidència arreu del món de l'acció transformadora de la nostra activitat

13/10/2023

El XII Congrés Internacional de Campaments 2023 (ICC2023) celebrat a Tarragona del 4 al 8 d'octubre, ha conclòs amb un èxit rotund, reunint líders, educadors i entusiastes dels campaments i les colònies de 33 nacionalitats diferents durant cinc dies d'aprenentatge, col·laboració i celebració.

L'esdeveniment que se celebra cada 3 anys i reuneix professionals del sector del lleure educatiu de tot el món, té com a objectiu compartir l'experiència dels campaments, descobrir noves tendències i presentar la cultura i la forma d'organitzar les activitats de lleure al país amfitrió. Aquesta dotzena edició ha tingut lloc per primera vegada al nostre país tenint com a seu principal de ponències i tallers el Centre de convencions de PortAventura World a Tarragona.

El seu lema, "Fem Pinya - Come Together to Rise Higher", descriu perfectament l'essència del que ha estat el Congrés, centrant-se en la importància de cooperar i créixer junts, on s'han compartit idees innovadores i s'han explorat noves maneres d'enriquir encara més la vida dels nostres infants i joves. Durant l'esdeveniment, es van realitzar ponències magistrals, tallers i panells de discussió on les persones participants van compartir els seus coneixements i experiències en la realització i organització de colònies i campaments.

Aquest gran esdeveniment no només va servir com a fòrum per a l'intercanvi de coneixements, sinó que també va establir la visió per al futur dels campaments a tot el món. La innovació, la sostenibilitat i l'adaptació a les necessitats canviants de la societat són elements clau en aquest viatge continu.

L'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) ha donat el seu recolzament a la celebració de l'ICC2023 des de bon inici, especialment a English Summer com a motor imprescindible per a la seva organització i històrics membres també de l'associació, que un cop més demostren el seu compromís i capacitat apropant-nos a Catalunya un esdeveniment tan important.

De la mateixa manera, l'ACCAC ha volgut ser present durant tot el Congrés i ha participat del que ha estat una oportunitat única per compartir coneixements i bones pràctiques amb experts i professionals de tot el món. Ha estat un fòrum excepcional per aprendre, créixer i, sobretot, continuar millorant la qualitat de l'educació en el lleure que oferim a infants i joves, però també per plantejar els reptes que es presenten, com és el paper que hem de jugar en un context d'emergència climàtica, tant des de la funció educativa que exercim com des del propi impacte de la pròpia activitat. O com afrontar que l'accés estigui garantit per a tots els nens, les nenes i els joves a aquestes activitats, que malgrat tots convenim que són imprescindibles, en el context actual també de crisi econòmica i de grans desigualtats, no és en condicions d'igualtat.

L'associació Internacional Camping Fellowship, organitzadora de l'esdeveniment, va expressar la seva gratitud a tots els participants, patrocinadors i col·laboradors per contribuir a l'èxit del congrés i esperen amb entusiasme la propera trobada el 2026. El llegat d'aquest esdeveniment continuarà inspirant el sector dels campaments i les colònies a nivell mundial, assegurant que les generacions futures puguin continuar gaudint d'aquestes valuoses experiències. Una mostra n'és la campanya #ThanksToCamp que aprofita el poder dels testimonis per explicar el valor de les nostres activitats.

 

 

 

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes