L’ACCAC facilita i fomenta l’ús del programa per part dels seus associats, que poden cobrir possibles llocs de treball tot donant feina a persones en risc d’exclusió social.

25/10/2023

La Fundació PIMEC forma part del Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, per promoure accions que millorin l’ocupabilitat de col·lectius de persones amb dificultats per accedir al mercat laboral. La fundació de la patronal que forma part d’aquest projecte des de 2007, continua fent costat a les empreses oferint-los un projecte de qualitat a través del qual poden aplicar polítiques de responsabilitat social corporativa i incorporar a les seves plantilles persones adequades segons les característiques de l’empresa.

Quins són els objectius del programa?

En resum es treballa en dues línies diferents: d’una banda, apropa les empreses a les entitats socials que porten a terme el Programa Incorpora, oferint un servei d’intermediació laboral com a eina d’RSE i, per tant, aportant un valor a l’empresa. De l’altra, facilita la incorporació de persones en risc d’exclusió social al món laboral, concretament de persones que han sigut empresàries o bé autònomes i actualment estan en procés de cerca de feina per compte aliè, a través del Programa emppersona-Incorpora.

En què consisteix el programa?

  • Incorpora és un programa d’intermediació laboral de l’Obra Social “la Caixa” que combina les necessitats del teixit social i empresarial d’una manera òptima, per tal que l’èxit de la integració laboral estigui assegurat.
  • Oferir un servei integral gratuït amb tècnics d’inserció laboral que proporcionen tot l’assessorament que l’empresa necessita, i també un suport complet en totes les fases del procés: des de la selecció fins a la integració plena en el lloc de feina, fent un seguiment d’aquest procés.
  • Organitzar col·loquis de sensibilització en diferents punts de Catalunya, en què donem a conèixer els beneficis de l’RSE com, per exemple, la contractació de persones que es troben en situació de reinserció laboral.
  • Ajudar, formar i acompanyar en el procés de recerca de feina de les persones del programa, creant un itinerari específic i fent-ne un seguiment, fins que aquestes s’insereixen al mercat laboral.

L'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya va adherir-se al programa des dels seus inicis i a través de la Fundació PIMEC continua facilitant i fomentant l'ús del programa per permetre que les instal·lacions associades puguin rebre aquest suport gratuït en la publicació d'ofertes de treball i en la preselecció de cv, segons perfils que s'han sol·lictitat i amb aquells en què es tingui major dificultat per trobar bones candidatures. Els associats de l'ACCAC que puguin estar interessats a participar en el programa, només cal que es posi en contacte amb l'associació. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes