Gràcies als serveis que ofereix PIMEC pots prendre consciència sobre ciberseguretat i prevenir els possibles atacs a la xarxa

25/06/2024

Actualment, l’exposició de les dades en xarxes i en infraestructures informàtiques/tecnològiques ha fet que els ciberdelinqüents es fixin en les empreses com a font d’ingressos mitjançant l’extorsió, robatori de dades i paralització de l’activitat.

Un atac cibernètic pot paralitzar l’activitat i malmetre el correcte funcionament dels equips, processos i xarxes, comprometre dades personals i informació confidencial o fins i tot afectar la viabilitat econòmica o logística del mateix negoci.

Els ciberatacs a empreses han passat de ser un risc esporàdic, a convertir-se en un risc constant al món digital en el qual ens trobem. 

Des del departament de Tecnologia i Innovació de PIMEC posen a l'abast dels seus associats diferents serveis i eines que proporcionen seguretat i solucions efectives: 

  • Taller de conscienciació en Ciberseguretat per a pimes: taller de capacitació per als treballadors de l'empresa, totalment orientat a les pimes i a les seves persones treballadores per conscienciar als treballadors i d'aquesta manera reduir els possibles atacs cibernètics, evitar possibles pèrdues financeres i enfortir la cultura de la seguretat.
  • Simulació de Phishing (+ opcional Taller Sensibilització): Servei enfocat a provar i millorar la capacitat d’una empresa per a detectar i respondre a intents de phishing. Aquest servei busca avaluar la preparació dels empleats davant atacs de phishing i enfortir els protocols de seguretat interns contra aquesta mena d’amenaces. Proporciona a les empreses una eina efectiva per a avaluar i millorar els seus protocols de resposta davant atacs de phishing, assegurant que els empleats estan preparats per a enfrontar i mitigar aquests riscos cibernètics comuns a través d'una sèrie d'exercisis pràctics i simulacions realistes. 
  • T- Didagnosi Tècnic (DTE+DTI)Servei exhaustiu de ciberseguretat que combina l’avaluació de la seguretat tant externa (DTE)  com interna (DTI) d’una empresa. Aquest servei està dissenyat per a proporcionar una visió completa de les vulnerabilitats i amenaces que poden afectar una organització des de dins i des de fora, permetent una protecció robusta i proactiva dels seus recursos tecnològics. Aquest servei inclou: 
    • Avaluació d’Exposició de Dominis i Subdominis:
    • Anàlisi de IPs Conegudes i Serveis Web:
    • Avaluació de Seguretat de Xarxa Interna i Servidors:
    • Simulació Manual de Tècniques actuals
    • Informe de Correccions i Recomanacions
  • PIMECSOC: és un servei de SOC gestionat que proporciona a les petites i mitjanes empreses (pimes) capacitats avançades de detecció, resposta i monitoratge de seguretat les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Utilitzant la tecnologia MDR, pimeSOC ofereix un enfocament proactiu i continu per a la seguretat de la informació, dissenyat per a identificar, analitzar i mitigar amenaces en temps real. Aquest servei integral està dissenyat per a enfortir la postura de seguretat de les pimes a un cost efectiu, assegurant que comptin amb la protecció i l’assessorament expert que necessiten per a enfrontar el panorama d’amenaces actual.
  • Telèfon de suport davant de ciberatacs: Si s'ha patit un atac informàtic (phishing, smishing, etc.), PIMEC ofereix aquest servei gratuït, exclusiu per a empreses sòcies de PIMEC per donar suport davant d’atacs informàtics a les empreses i persones autònomes que els guiarà davant d'aquests tipus de situacions facilitant les directrius per minimitzar l'impacte i el temps d'inactivitat del negoci mitjançant l'assistència telefònica i un equip multidisciplinari per donar resposta al ciberatac d'una manera personalitzada. Els experts estan disponibles en horari d'oficina de dilluns a divendres.Si es truca fora d'aquest horari es contactarà amb l'empresa quan es reprengui el servei. 
  • Resposta a incidentsEl servei consisteix en una resposta ràpida i efectiva davant de ciberatacs i d’aquesta forma reduir l’impacte negatiu sobre els sistemes, les dades i la reputació de l’empresa.
  • Peritatge Digital: El servei consisteix en una resposta ràpida i efectiva davant de ciberatacs i d’aquesta forma reduir l’impacte negatiu sobre els sistemes, les dades i la reputació de l’empresa Permet investigar incidents de seguretat, recuperar dades perdudes o analitzar evidència digital en el context de disputes legals o recerques internes. Utilitzant tècniques avançades de forense digital, aquest servei ajuda les organitzacions a entendre les accions que van ocórrer en els seus sistemes i dispositius, proporcionant un registre detallat i verificable d’activitats i esdeveniments. Aquest servei de Peritatge Digital assegura que les organitzacions puguin manejar adequadament les situacions on l’evidència digital és clau, proporcionant anàlisi forenses exhaustius i suport expert en la matèria.

Tots els socis de l'ACCAC poden beneficiar-se d'aquestes eines i serveis.  Podeu posar-vos en contacte directament amb PIMEC o amb [email protected]

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes